Waarom Teams op je to-do-list moet staan voor 2018

22 March 2018, 08.42afbeelding Waarom Teams op je to-do-list moet staan voor 2018

Office 365, wie kent het niet? Nou, wat blijkt is dat best wel veel mensen het niet kennen of niet helemaal begrijpen wat het nou precies is. Als Office 365 consultants zijn wij dag in, dag uit bezig met het Microsoft Cloud Platform en zijn we af en toe blind voor het feit dat heel veel werkenden in Nederland er nauwelijks mee te maken hebben, in geïnteresseerd zijn of Office 365 als bijzaak zien. Hoe leg je nou aan hen uit wat Office 365 is en waarom ze het willen gebruiken?

Lees verder

Meningen, gevoel en perceptie meten (deel 2)

20 March 2018, 16.43afbeelding Meningen, gevoel en perceptie meten (deel 2)

In mijn eerste blog over het meten van adoptie en verandering heb ik verschillende tools beschreven die het mogelijk maken om feitelijke data en cijfers op te halen. Hiermee krijg je inzicht in het gebruik van een omgeving om deze vervolgens te interpreteren. Dergelijke inzichten helpen bij uitstek voor een project en of een klant om een goed beeld te krijgen van hoe de transitie of de adoptie van een oplossing zich ontwikkelt of heeft ontwikkeld.

Lees verder

Het meten van adoptie en verandering (deel 1)

14 March 2018, 14.43afbeelding Het meten van adoptie en verandering (deel 1)

Er wordt op veel momenten tijdens een IT-traject gesproken over ‘adoptie’. Tijdens het pre-sales traject, de project kick-off, gedurende het project en ook na de ingebruikname. Doordat er door zoveel mensen en invalshoeken naar wordt gekeken is het belangrijk om de volgende vraag te stellen: “Wanneer is het geadopteerd en hoe meet je dit?” Lees snel verder!

Lees verder

Waarom is design zo belangrijk?

2 February 2018, 11.19afbeelding Waarom is design zo belangrijk?

Bij design gaat over het plaatsen van de juiste tekst, afbeeldingen en pictogrammen op de juiste plek. Niet iedereen is het altijd eens over de essentie van design. Bij Debble vinden we het erg belangrijk om van design een topprioriteit te maken en in deze blog vertel ik je waarom je bij het implementeren van een intranet moet nadenken over het design. Daarnaast geef ik je een aantal belangrijke tips

Lees verder