3 datavisualisatie methoden voor het behouden van de gebruikersflow

How to Build Dashboards That Persuade, Inform and Engage

How to Build Dashboards That Persuade, Inform and Engage

In datavisualisatie is flow cruciaal. Het publiek moet de informatie uit een dashboard geleidelijk absorberen zonder afleidingen en turbulentie . Een tekort aan flow zorgt voor een tekort aan communicatie waardoor de organisatie zal falen. Uit onderzoek komt naar voren dat flow te maken heeft met geluk, creativiteit en productiviteit. Mensen ervaren flow wanneer hun vaardigheden worden ingezet en als ze op de juiste manier worden uitgedaagd.

Wat staat flow in de weg?
Denk bijvoorbeeld aan alledaagse dingen die de flow nu kunnen verstoren:

  • Je bent in een café aan het schrijven en iemand begint opeens te schreeuwen door zijn telefoon, je flow is hierdoor onderbroken.
  • Je bent hard aan het werk, maar je manager probeert je te managen op microniveau.

Onderbrekingen en afleidingen verstoren de flow! Voor het ontwerpen van een dashboard voor datavisualisatie is het belangrijk om een zo goed mogelijke ervaring voor de gebruiker te creëren. Natuurlijk kan een ontwerper niet voorzien dat er een alarm van een auto af gaat als de gebruiker met het dashboard aan het werk is, maar wel dat de gebruiker zo min mogelijk obstakels onderweg tegen komt.

Enkele methoden die kunnen helpen bij het ontwerpen van de datavisualisatie en faciliteren van flow zijn:

  • Denk buiten de gegevens om (denk aan de gebruiker)
  • Verwijder alles wat je kan en niets meer (denk aan de gebruiker)
  • Toon het werk en herhaal meedogenloos  (denk aan de gebruiker)

Lees meer over deze methoden van datavisualisatie in de volledige whitepaper. Hierin staat per onderdeel meer uiteengezet over de methode aan de hand van screenshots van de situatie. Download geheel vrijblijvend de volledige whitepaper en ontwerp zelf een dashboard die de flow van de gebruiker niet onderbreekt of afbreekt.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom Business Analytics bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Business Analytics :  10 BI-trends voor het nieuwe jaar

De BI-ontwikkelingen volgen elkaar in een razend snel tempo op. Om geen belangrijke trends te missen is Tableau Software een onderzoek gestart naar de meest besproken BI-trends voor 2018. Wilt u met uw organisatie ook groeien op het gebied van BI? Lees deze 10 trends en u bent weer volledig up-to-date.

Lees verder

Business Analytics :  Data managen met NetSuite: uw motor voor groei

IT-organisaties hebben er soms een dagtaak aan om budgetten, diensten en projecten op de juiste manier te managen. Breng alle neuzen dezelfde kant op door een geïntegreerde oplossing in te zetten. Wilt u weten hoe een geïntegreerde oplossing uw strategie kan ondersteunen en hoe andere bedrijven dit inzetten? Lees snel verder.

Lees verder

Partner

Tableau Software

Tableau wil het mensen makkelijk maken data snel om te zetten in slimme zakelijke analytics. Welke data? Alle data, ongeacht formaat, indeling en onderwerp.

Profiel Tableau Software ›
 
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.