3 voorbeelden hoe usage data leiden tot digitale transformatie

Hoe verandert uw businessmodel door inzicht in usage data?

Hoe verandert uw businessmodel door inzicht in usage data?

De usage data die uw gebruikers genereren, bevatten verborgen schatten. Ze bevorderen klantinzichten, vergroten de efficiëntie van producten en diensten en verminderen bedrijfsrisico’s.

Met nieuwe technologieën, zoals mobiele devices, The Internet of Things (IOT) en apps , zijn nieuwe producten en diensten mogelijk. Hiermee kunnen bedrijven klanten op nieuwe manieren benaderen. Ook worden op deze manier nieuwe, waardevolle gegevens verzameld. Door deze gebruikersdata actief in te zetten, profiteren organisaties optimaal van de voordelen van de huidige digitale transformatie.

Digitale transformatie leidt tot nieuwe businessmodellen

De manier waarop u en uw klanten gebruikmaken van technologie, is continu in beweging. De verandering gaat voor de meeste bedrijven sneller dan ze hadden verwacht. Oude businessmodellen staan onder druk vanwege de veranderingen en nieuwe spelers op de markt.

Data als de motor van succes

Als we kijken naar verschillende industrieën, zien we een gemeenschappelijk thema terugkomen. Data – veelal zijn dit klanten- of gebruikersdata – veranderen de manier waarop organisaties werken. Deze gegevens hebben hun risico’s, maar bieden ook enorme kansen, bijvoorbeeld bij het nemen van beslissingen op directieniveau. Apache Hadoop zorgt er mede voor dat deze transformatie mogelijk wordt gemaakt.

Deze whitepaper gaat dieper in op de volgende drie voordelen van een slimme inzet van usage data:

  • Klantinzichten bevorderen
  • Efficiëntie van producten en diensten verbeteren
  • Bedrijfsrisico’s verminderen

Datagebruik doorslaggevend voor succes

Hoe kan uw organisatie profijt trekken uit de vele data die uw klanten genereren? Download de whitepaper voor concrete tips! Door nu al mee te gaan in deze nieuwe ontwikkelingen, vergroot u uw kansen ten opzichte van uw concurrentie.
 

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom VisieInnovatieBig dataDigitalisering bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Visie :  Een DMS in SharePoint Online inrichten

Elke organisatie heeft te maken met een groeiende stroom aan informatie, die vaak wordt vastgelegd in documenten. Afdelingen en medewerkers hebben elk hun eigen manier van dingen opslaan, bijvoorbeeld op een lokale server. Maar hoe zorgt u ervoor dat kritische informatie snel te vinden is, voor alle betrokken medewerkers uit het bedrijf? Lees hoe een DMS dit voor u mogelijk kan maken.

Lees verder

Innovatie :  Hoe Azure u helpt de digitale transformatie te realiseren

Er zijn al veel markten in een mum van tijd op z’n kop gezet door disruptieve spelers. Om in de toekomst bestaansrecht te hebben, kunnen organisaties niet meer alleen focussen op het leveren van een goede dienst of product. Bedrijven moeten informatie-gedreven worden en zijn gedwongen digitaal te transformeren. Lees hoe Microsoft Azure u helpt deze weg in te slaan.

Lees verder

Innovatie :  Van traditionele organisatie naar allrounder

Het traditionele bedrijf staat op losse schroeven. De grenzen tussen makers, distributeurs en winkeliers vervagen, nu organisaties meer andere diensten en producten aanbieden. Dat zet de branche op z’n kop, evenals de bedrijfsprocessen. Bent u klaar voor ondernemen 2.0? Dan is het hoog tijd om te kijken of uw oude systemen nog passen bij de nieuwe manier van zaken doen.

Lees verder

Big data :  Data managen met NetSuite: uw motor voor groei

IT-organisaties hebben er soms een dagtaak aan om budgetten, diensten en projecten op de juiste manier te managen. Breng alle neuzen dezelfde kant op door een geïntegreerde oplossing in te zetten. Wilt u weten hoe een geïntegreerde oplossing uw strategie kan ondersteunen en hoe andere bedrijven dit inzetten? Lees snel verder.

Lees verder

Big data :  7 verbetermogelijkheden voor data preparation

Slim datamanagement en data-integratie zijn de key factoren om nog meer waarde uit data te halen. Datamanagement was lang alleen het domein van de IT-afdeling, maar dit is al lang niet meer. Databeheer komt steeds meer in handen van de business die de data dag in dag uit gebruiken. Wilt u meer weten over het huidige denken met betrekking tot data preparation? BARC heeft een onafhankelijk onderzoek uitgevoerd onder meer dan 695 BI-professionals wereldwijd en uit meerdere industrieën.

Lees verder

Digitalisering :  Webcast: Digitaal een contract ondertekenen in Office 365

Vaak besparen we tijd en moeite als we dingen digitaal regelen in plaats van op de ouderwetse manier. Steeds meer organisaties zijn dan ook bezig te digitaliseren. Toch wordt de laatste stap niet altijd gezet. Het ondertekenen van contracten gebeurt met pen en papier. Ontdek in dit webinar hoe u een efficiencyslag kunt maken door dit digitaal te gaan doen.

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.