Analytics maturity: haal meer uit big data

Grow your analytics maturity

Grow your analytics maturity

De hoeveelheden data groeien bij veel bedrijven voortdurend. Steeds meer bedrijven zien de voordelen in van het verzamelen van deze big data. Het belangrijkste uitgangspunt van het gebruiken van big data is wat en hoe snel er iets met de data gedaan wordt. Het belangrijk dat de informatie uit het verleden en heden goed worden begrepen, om vervolgens een voorspelling voor de toekomst te kunnen doen. Hooe ver een organisatie hierin gevorderd is geeft aan of alle informatie wordt benut.

Analytics maturity haalt meer waarde uit data

Analytics maturity wordt gebruikt om in een aantal stappen zoveel mogelijk waarde uit de verzamelde analytics te halen. Het laat zien hoe verzamelde data kan uitgroeien tot waardevolle informatie. De analytics maturity wordt in 6 stappen uiteengezet:

  • Meten
  • Diagnose stellen
  • Voorspellen en optimaliseren
  • Operationeel maken
  • Automatiseren
  • Transformeren

In 6 stappen data waardevoller maken

Download de whitepaper “Grow Your Analytics Maturity” voor meer informatie over de zes stappen en wat ze kunnen betekenen voor uw bedrijf. De zes stappen worden een voor een behandeld en verder toegelicht.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom ICT StrategieBusiness AnalyticsBig data bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

ICT Strategie :  Cloud migratie: 4 mythes ontmaskerd

Bent u MKB’er en overweegt u -een deel van uw- organisatie te verhuizen naar de cloud? Op internet is veel tegenstrijdige informatie te vinden over cloud migratie. Wat is daar nu echt van waar? In dit whitepaper “9 mythes ontmaskerd over Office 365” worden ze ontkracht. Lees hier alvast een voorproefje.

Lees verder

ICT Strategie :  Verschillende Predictive analytics oplossingen onderzocht door Forrester

Steeds meer organisaties maken gebruik van Predictive analytics. De reden hiervoor is dat predictive analytics steeds eenvoudiger worden in het gebruik en inzet. Vandaag de dag zijn een aantal aanbieders van predictive analytics oplossingen aanwezig die dit op verschillende manieren aan de man brengen. Deze aanbieders worden in het Forrester-onderzoek naast elkaar gezet om de verschillende oplossingen met elkaar te kunnen vergelijken.

Lees verder

Business Analytics :  10 BI-trends voor het nieuwe jaar

De BI-ontwikkelingen volgen elkaar in een razend snel tempo op. Om geen belangrijke trends te missen is Tableau Software een onderzoek gestart naar de meest besproken BI-trends voor 2018. Wilt u met uw organisatie ook groeien op het gebied van BI? Lees deze 10 trends en u bent weer volledig up-to-date.

Lees verder

Business Analytics :  Data managen met NetSuite: uw motor voor groei

IT-organisaties hebben er soms een dagtaak aan om budgetten, diensten en projecten op de juiste manier te managen. Breng alle neuzen dezelfde kant op door een geïntegreerde oplossing in te zetten. Wilt u weten hoe een geïntegreerde oplossing uw strategie kan ondersteunen en hoe andere bedrijven dit inzetten? Lees snel verder.

Lees verder

Big data :  7 verbetermogelijkheden voor data preparation

Slim datamanagement en data-integratie zijn de key factoren om nog meer waarde uit data te halen. Datamanagement was lang alleen het domein van de IT-afdeling, maar dit is al lang niet meer. Databeheer komt steeds meer in handen van de business die de data dag in dag uit gebruiken. Wilt u meer weten over het huidige denken met betrekking tot data preparation? BARC heeft een onafhankelijk onderzoek uitgevoerd onder meer dan 695 BI-professionals wereldwijd en uit meerdere industrieën.

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.