Asset management en support verlagen de IT-uitgaven

Zo bespaart u op IT

Zo bespaart u op IT

Besparen op IT-kosten staat wereldwijd hoog op de directieagenda. Gartner onderzocht al eerder welke kostenbesparende maatregelen IT-managers kunnen doorvoeren. Het onderzoeksbureau concludeerde dat organisaties onnodig veel uitgeven aan IT-operations en -infrastructuur. Twee van de bespaartips die het onderzoeksbureau geeft, zijn kritisch kijken naar asset management en support van de IT-faciliteiten.

Zo bespaart u door asset management en support

Veel organisaties werken met IT-systemen, machines en devices van verschillende leveranciers. Dit maakt het beheren van de IT-omgeving complex. Door de support uit te besteden aan één organisatie, krijgt u meer inzicht in IT-kosten en gegevens. Met proactief life cylce support, wordt duidelijk welk onderhoud in de toekomst nodig zal zijn en wat er wanneer vervangen moet worden. Een geplande vervangingsstrategie voor oude systemen en apparatuur en een onderhoudscontract waarin de kosten hiervoor als vaste fee zijn meegerekend, zorgen voor minder onverwachte grote uitgaven. Hierdoor worden de IT-uitgaven stabieler.

Lagere OpEx en CapEx

Door deze aanpak worden de volgende kostenbesparingen werkelijkheid:

  1. Het risico op downtime wordt verkleind
  2. Garanties op nieuwe devices, machines en systemen
  3. Onderbouwde keuzes maken voor nieuwe investeringen
  4. Life cycle onderhoud verlaagt de onderhoudskosten 
  5. Minder onverwachte kosten door geplande vervangingsstrategie 
  6. Grote uitgaven gespreid in een periodieke fee over het gehele contract
  7. Budgetbeheer wordt stabieler en eenvoudiger

Life cycle support geeft inzicht en rust

Door meer vooruit te kijken en onderhoud uit te voeren voordat het tot problemen in de organisatie leidt, worden operationele kosten bespaard. Daarnaast wordt het risico op onverwachte uitgaven voor de vervanging of onderhoud van IT-systemen of apparatuur, weggenomen. Bent u benieuwd naar nog meer voordelen van deze aanpak? In deze whitepaper worden ze uitgebreid toegelicht.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom VisieIT ManagementIT Beheer bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Visie :  Een DMS in SharePoint Online inrichten

Elke organisatie heeft te maken met een groeiende stroom aan informatie, die vaak wordt vastgelegd in documenten. Afdelingen en medewerkers hebben elk hun eigen manier van dingen opslaan, bijvoorbeeld op een lokale server. Maar hoe zorgt u ervoor dat kritische informatie snel te vinden is, voor alle betrokken medewerkers uit het bedrijf? Lees hoe een DMS dit voor u mogelijk kan maken.

Lees verder

IT Management :  De 10 valkuilen bij implementatie van Microsoft 365

Het is niet iedereen altijd even duidelijk wat Microsoft 365 precies omvat. Hierdoor ontbreekt bij veel organisaties vaak een goede voorbereiding bij de implementatie, met fouten en vertragingen tot gevolg. Wilt u deze fouten voorkomen? In deze whitepaper vindt u de tien valkuilen die organisaties tegen kunnen komen tijdens de overgang naar Microsoft 365.

Lees verder

IT Management :  Hoe kan IT maximaal bijdragen tot het succes van uw organisatie?

Organisaties worden verplicht om te blijven innoveren in deze digitale wereld. Hierdoor komt de IT-afdeling onder hoge druk te staan. Voornamelijk omdat er een spanningsveld ontstaat tussen de gebruiker en de beheerder. Lees verder voor meer informatie over de voordelen die ITaas kan bieden voor de organisatie. Daarnaast wordt dieper ingegaan op de mogelijkheden van Automation en Orchestration.

Lees verder

IT Beheer :  Cloud migratie: 4 mythes ontmaskerd

Bent u MKB’er en overweegt u -een deel van uw- organisatie te verhuizen naar de cloud? Op internet is veel tegenstrijdige informatie te vinden over cloud migratie. Wat is daar nu echt van waar? In dit whitepaper “9 mythes ontmaskerd over Office 365” worden ze ontkracht. Lees hier alvast een voorproefje.

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.