Beheer mobiliteit voor grote ondernemingen

Ga mobiel met uw onderneming en bekijk de Executive Checklist

Ga mobiel met uw onderneming en bekijk de Executive Checklist

De overgang van mobiele telefoons naar computers zat er al een tijd aan te komen, maar de afgelopen twee jaar zijn de veranderingen indrukwekkend geweest. Zo zijn de mobiele apparaten bij consumenten erg populair geworden en bieden mobiele apparaten voor het bedrijfsleven een krachtig medium om mee te leren, delen en handelen.  

Mobiele veiligheid
Door het gebruik van mobiele devices breken er nieuwe tijden aan voor uw organisatie en kan dit zorgen voor nieuwe kansen. Bedrijven die zich richten op Het Nieuwe Werken hebben een voorsprong op hun concurrenten die zich nog bezig houden met de traditionele manier van werken. De reden dat veel organisaties nog niet zijn overgestapt op Het Nieuwe Werken is dat men nog niet zeker is van de beveiliging op de mobiele devices. Omdat er veel zakelijke documenten online worden gedeeld zijn bedrijven bang dat bedrijfsgevoelige informatie zomaar op straat kan liggen.

Beveiligingsproblemen
Hoewel mobiele veiligheidsproblemen variëren van het instellen van wachtwoorden tot het versleutelen van apparaten staat het lekken van gegevens bovenaan de lijst van ondernemingen die programma’s op het gebied van mobiele werkstijl willen invoeren. Er zijn drie belangrijke factoren die bijdragen aan de veiligheidsgerelateerde zorgen van ondernemingen:

  • Niet alleen het aantal mobiele devices groeit, maar ook het aantal apps die worden geïnstalleerd. Hierdoor krijgt men toegang tot steeds meer online kanalen.
  • De vorm van mobiele toegang betekent ook dat zakelijke gegevens en netwerktoegang in handen zullen zijn van een groter aantal gebruikers via een groeiend aantal apparaten. Hierdoor worden de risico’s vermenigvuldigd.
  • Volgens het Citrix Mobile Device Management Cloud Report worden sommige van de meest gebruikte apps, zoals Dropbox en Evernote ook het meest op de blacklist geplaatst door bedrijven, wat aangeeft dat deze apps een risico vormen.  

Dit zijn slechts een aantal activiteiten die gevaarlijk kunnen zijn voor gevoelige gegevens en de organisatie blootstellen aan mobiele bedreigingen. Men moet tegenwoordig een veilige beheeroplossing voor mobiele apparaten, die realtime verdediging biedt binnen alle lagen van de mobiele onderneming. Download vrijblijvend deze whitepaper en lees hoe u veilig en betrouwbaar gebruik kan maken van mobiele apparaten. 

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.