Beslissingsmanagement: automatisch de juiste keuze

Operational decision management for dummies

Operational decision management for dummies

Waarschijnlijk klinkt dit u bekend in de oren: de bedrijfsregels zijn verborgen in applicaties of processen. Hierdoor zijn ze moeilijk te vinden en te veranderen. U wilt uw operationele beslissingen automatiseren. Het systeem dat gebruikt wordt om uw bedrijfsregels te beheren is moeilijk te gebruiken en ontoegankelijk voor uw medewerkers. De IT is rigide waardoor veranderingen maanden kosten. U wilt alle data gebruiken in uw operationele beslissingen. Operational Decision Management (ODM) is wellicht precies wat u nodig heeft!

Beslissingsmanagement geeft grip op de dagelijkse operatie

ODM laat u documenteren, implementeren en herhaalbare beslissingen maken die impact hebben op het beheren en veranderen van uw zakelijke activiteiten. Het combineert een systeem voor het beheer van bedrijfsregels met een business rules-programma om flexibel grip op dagelijkse operaties te krijgen.

Na het lezen van dit eboek kunt u:

  • Operationele beslissingen automatiseren
  • Samenwerken op basis van businessregels
  • In real-time actiegerichte inzichten ontdekken
  • Change requests versnellen

ODM en de levenscyclus van regels

Operational decision management for Dummies trapt af met een stappenplan hoe u zicht krijgt op hoe er besloten wordt binnen uw organisatie. Daarna wordt uitgebreid stilgestaan bij wat ODM precies doet en hoe dat uw organisatie positief kan beïnvloeden. Daarvoor wordt wel uit de doeken gedaan hoe een ODM-applicatie precies werkt en hoe het ingrijpt op de levenscyclus van regels binnen de organisatie.

10 voorbeelden hoe ODM helpt

Naast hoe bedrijfsregels geschreven en geïmplementeerd worden beschrijft het boekje ook 10 bewezen use cases. Bijvoorbeeld bij de douane die dankzij ODM dagelijks duizenden relevante criteria met betrekking tot veiligheid of gezondheidsrisico’s kan evalueren en voorschrijven voordat reizigers en goederen de grens bereiken. Dit alles bijna real-time. Deze regels zijn gemakkelijk te veranderen zodat de douane altijd compliant werkt.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom StrategieManagementBPM ManagementBPM Strategie bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Strategie :  Wat is de cloud nou precies?

De cloud garandeert een flexibele, goedkopere en toekomstgerichte toekomst voor alle bedrijven. Leuk en aardig, maar wat is de cloud precies? Dat leest u in dit grote e-book. Het behandelt de werking, de strategische voordelen en hoe u stap voor stap migreert. Daarbij worden de technische details allerminst geschuwd.

Lees verder

Management :  Dit gaat er om in het hoofd van een enterprise architect

Een enterprise architect krijgt in het big data-tijdperk steeds meer verantwoordelijkheden. De cloud en mobiele apparaten zorgen ervoor dat applicaties en data niet meer persé binnen de organisatie blijft. Dit is erg prettig voor medewerkers, maar voor de enterprise architect brengt het wel enkele security-, privacy- en beheergevaren met zich mee. Lees snel verder voor meer inzicht in de verantwoordelijkheden van een enterprise architect.

Lees verder

Management :  De impact van IFRS 15 op de registratie van omzet

Om de verantwoording van omzet consistenter, transparanter en beter vergelijkbaar te maken is IFRS 15 Revenue from Contracts with Customers effectief geworden. Deze richtlijn is al dit boekjaar van toepassing en geeft richtlijnen omtrent de correcte allocatie van omzet naar leveringsverplichtingen. Welke impact heeft deze nieuwe regelgeving op uw organisatie? Lees deze whitepaper met een uitgebreide toelichting op het 5 stappenplan.

Lees verder

BPM Management :  Stap 5: Processen Definiëren

Een procesmanagement traject bestaat uit 8 verschillende stappen. In deze whitepaper beschrijven we stap 5: Definiëren van bedrijfsprocessen. Om dubbel en onnodig werk te vermeiden is het goed om te beginnen met het afkaderen en concretiseren van de bedrijfsprocessen. Welke processen moet je beschrijven? Lees in verder in de whitepaper om meer te weten te komen over stap 5: het definiëren van processen.

Lees verder

BPM Strategie :  Procesbeschrijving maken alleen nuttig met enthousiaste medewerkers

In deze whitepaper reeks van 7 whitepapers leren we u hoe u de processen in uw organisatie met een laagdrempelige techniek effectief kunt verbeteren. Op basis van 7 stappen kunt u snel aan de slag met het verbeteren van uw processen. Deze whitepaper gaat in op de zesde stap: Implementeer de verbeteringen. Hoe enthousiasmeert u uw mensen voor de te implementeren verbeteringen? Lees er meer over in deze whitepaper.

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.