Betere producten dankzij IoT

Aan de slag met de 4 basis bouwstenen

Aan de slag met de 4 basis bouwstenen

Het Internet of Things (IoT) is op dit moment dé hype, waarop veel bedrijven willen inspringen. Omdat alle apparaten via internet met elkaar verbonden zijn en data uitwisselen, reageren ze op elkaars data. Hierdoor ontstaat een slimme, efficiënte keten. Wat zijn de basis bouwstenen van IOT? En hoe kunt u ermee aan de slag?

4 Basis Bouwstenen van IoT

In deze paper met verschillende praktijkvoorbeelden komen de basis bouwstenen van IOT uitgebreid aan de orde:

 1. Data: motor van de voorsprong
  Het startpunt van elk IoT-traject is data. Data is de eerste én belangrijkste pijler van digitalisering en de nieuwe heilige graal voor nieuwe businessmodellen
 2. Sensoren goedkoper, kleiner en bereikbaarder dan ooit
  Doordat sensoren de afgelopen decennia veel goedkoper en kleiner zijn geworden, is het gemakkelijker geworden om allerlei gegevens te meten.
 3. Slimmere netwerken verbinden altijd en overal, onder alle omstandigheden
  Al deze data moet opgestuurd kunnen worden naar de centrale database en een tool die de analyse maakt.
 4. De public cloud maakt data verzamelen sneller en goedkoper
  Data komt overal vandaan. Dankzij cloud-computing kan het centraal en gemakkelijk op een snel schaalbare database verzameld worden.

Download deze praktische whitepaper als inspiratie om na te denken hoe u uw eigen producten en diensten kunt verbeteren met behulp van het 'Internet of Things'.

 

 

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom TrendsInnovatie bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Trends :  Van traditionele organisatie naar allrounder

Het traditionele bedrijf staat op losse schroeven. De grenzen tussen makers, distributeurs en winkeliers vervagen, nu organisaties meer andere diensten en producten aanbieden. Dat zet de branche op z’n kop, evenals de bedrijfsprocessen. Bent u klaar voor ondernemen 2.0? Dan is het hoog tijd om te kijken of uw oude systemen nog passen bij de nieuwe manier van zaken doen.

Lees verder

Trends :  Een advocaat online selecteren is de trend

Mensen die een advocaat zoeken, oriënteren zich eerst uitgebreid online voordat zij de keuze maken voor een bepaald kantoor. Elk advocatenkantoor is te vinden op internet, dus hoe zorgt u dat u opvalt? Lees hoe u door middel van goede contentmarketing aan uw doelgroep laat zien wat u in huis heeft én u zich onderscheidt van uw concurrent.

Lees verder

Innovatie :  Hoe Azure u helpt de digitale transformatie te realiseren

Er zijn al veel markten in een mum van tijd op z’n kop gezet door disruptieve spelers. Om in de toekomst bestaansrecht te hebben, kunnen organisaties niet meer alleen focussen op het leveren van een goede dienst of product. Bedrijven moeten informatie-gedreven worden en zijn gedwongen digitaal te transformeren. Lees hoe Microsoft Azure u helpt deze weg in te slaan.

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.