BICC: zo zet u er één op in uw organisatie

Op weg naar een slimme organisatie

Op weg naar een slimme organisatie

Een Business Intelligence Competency Center (BICC) is een belangrijke ondersteuning voor Business Intelligence (BI) binnen de organisatie. Een team met diverse vaardigheden die bij het maximaliseren van een BI investering kunnen helpen.

 

Wat levert een BICC op?

Enkele voordelen van een Business Intelligence Competency Center zijn:

  • Evaluatie van BI-tools
  • Het onderhouden en uitrollen van de BI-tools
  • Besparing bij het gelijktrekken van datadefinities
  • De kosten van training

Hoe zet u een BICC op?

De eerste taak voor het BICC team is een BI-audit. In deze audit moeten onder andere de volgende vragen aan de orde komen:

  • Welke BI systemen hebben zijn er in de organisatie?
  • Welke bronsystemen zijn er in de organisatie?
  • Hoeveel gebruikers zijn er van elk BI platform?
  • Hoeveel rapporten lopen er in elk systeem?

Benieuwd naar meer vragen die gesteld kunnen worden in een BI audit? U leest ze in deze whitepaper.

Op naar een slimme organisatie

Deze whitepaper gaat ook dieper in op wat een Business Intelligence Compentency Center precies is, waarom het een must is voor uw organisatie en welke uitdagingen erbij komen kijken.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom Business IntelligenceBI Tools bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Business Intelligence :  Hoe bedrijven sneller waarde uit BI en Analytics halen

Data speelt een steeds grotere rol bij strategische en operationele besluitvorming en bedrijven moeten dus sneller waarde uit hun gegevens kunnen halen. Vertraging in de ontwikkeling en implementatie van Business intelligence (BI) en data-analyse kan niet meer. In een best practices rapport heeft TDWI onderzocht welke technologieën en strategieën organisaties inzetten om hun ‘time to value’ te verkorten.

Lees verder

Business Intelligence :  Een nieuwe rol voor IT in de moderne BI wereld

Haalt u alles uit Business Intelligence (BI). Omdat het beantwoorden van vragen vaak te lang duurde, werd BI veelal niet geheel omarmd door zakelijke gebruikers en had het weinig impact op bedrijven. Met de mogelijkheden van selfservice is de rol van IT op het gebied van Business Intelligence compleet veranderd. Hoe? Dat leest u in deze whitepaper.

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.