Big data analytics: kansen en uitdagingen

The disruptive power of big data

The disruptive power of big data

Big data gaat over een hoeveelheid data dat een traditioneel IT-systeem niet meer kan opslaan, beheren en verwerken. Hierbij gaat het er niet om dat de datagroei de technologiegroei overtreft. Door de fundamentele verschillen in big data is er een andere aanpak vereist. Onderzoeksbureau Gartner omschrijft de big data analytics trend aan de hand van de 3 v’s:

  • Volume – de hoeveelheid data aanwezig
  • Velocity – de snelheid waarmee de data is ontstaan en verwerkt moet worden
  • Variety – het scala van verschillende data sources en formaten.

Steeds meer organisaties proberen voordeel te halen uit big data en informatiemanagement. Het risico als je dit niet doet is dat de concurrentie een inhaalslag maakt.

Lees in deze whitepaper meer over de big data revolutie, wat big data is, welke kansen big data kan creëren en welke uitdagingen op gelet moeten worden. Waarom is data zo belangrijk?

Big data analytics: een nieuwe aanpak voor big data
Veel big data komt tegenwoordig in grote volumes uit nieuwe bronnen. Dit kan bestaan uit geïntegreerde bedrijfsdata, web 2.0 en socia media, sensoren, publieke databronnen etcetera. Meer over deze data kunt u lezen in de volledige whitepaper. Al deze databronnen zijn bruikbaar voor bedrijven. Wat komt er uit deze data? Hoe kan een organisatie big data nog beter inzetten en zo de activiteiten nog efficiënter maken?

Big data uitdagingen
Uitdagingen op het gebied van big data kunnen op verschillende niveaus voorkomen. Het verzamelen, opslaan en analyseren van big data zorgt ook voor nieuwe uitdagingen, zowel voor IT-organisaties als managers. Traditionele data warehouses en BI systemen hebben niet geholpen om meer waarde uit big data te halen. Hoe komt dit? In de whitepaper staan een aantal uitdagingen op een rij die hier van invloed op zijn.

Kom meer te weten over big data analytics in de volledige whitepaper. De whitepaper geeft een aantal concrete handvatten voor verbetering, gaat in op de uitdagingen van big data en een mogelijke IT-oplossing om beter met big data om te gaan.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom Business AnalyticsBig data bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Business Analytics :  Hoe bedrijven sneller waarde uit BI en Analytics halen

Data speelt een steeds grotere rol bij strategische en operationele besluitvorming en bedrijven moeten dus sneller waarde uit hun gegevens kunnen halen. Vertraging in de ontwikkeling en implementatie van Business intelligence (BI) en data-analyse kan niet meer. In een best practices rapport heeft TDWI onderzocht welke technologieën en strategieën organisaties inzetten om hun ‘time to value’ te verkorten.

Lees verder

Business Analytics :  Een nieuwe rol voor IT in de moderne BI wereld

Haalt u alles uit Business Intelligence (BI). Omdat het beantwoorden van vragen vaak te lang duurde, werd BI veelal niet geheel omarmd door zakelijke gebruikers en had het weinig impact op bedrijven. Met de mogelijkheden van selfservice is de rol van IT op het gebied van Business Intelligence compleet veranderd. Hoe? Dat leest u in deze whitepaper.

Lees verder

Big data :  Data managen met NetSuite: uw motor voor groei

IT-organisaties hebben er soms een dagtaak aan om budgetten, diensten en projecten op de juiste manier te managen. Breng alle neuzen dezelfde kant op door een geïntegreerde oplossing in te zetten. Wilt u weten hoe een geïntegreerde oplossing uw strategie kan ondersteunen en hoe andere bedrijven dit inzetten? Lees snel verder.

Lees verder

Big data :  7 verbetermogelijkheden voor data preparation

Slim datamanagement en data-integratie zijn de key factoren om nog meer waarde uit data te halen. Datamanagement was lang alleen het domein van de IT-afdeling, maar dit is al lang niet meer. Databeheer komt steeds meer in handen van de business die de data dag in dag uit gebruiken. Wilt u meer weten over het huidige denken met betrekking tot data preparation? BARC heeft een onafhankelijk onderzoek uitgevoerd onder meer dan 695 BI-professionals wereldwijd en uit meerdere industrieën.

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.