Big data is een grote kans, ook voor Telecombedrijven!

From big data to knowledge

From big data to knowledge

Big data is een grote kans voor veel bedrijven, zoals bijvoorbeeld telecombedrijven, voor het winnen van intelligentie. Alleen al het gebruik van een smartphone kan qua informatie een goede weergave van een doorsnee dag van een gebruiker zijn. In de afgelopen vijf jaar hebben de ontwikkelingen in de techniek ervoor gezorgd dat deze grote hoeveelheid data nieuwe zakelijke kansen zijn geworden.

Big data is een grote kans voor organisaties, zoals bijvoorbeeld telecombedrijven, om meer intelligentie te creëren. Dit biedt voor bedrijven onder andere de onderstaande mogelijkheden:

  • Doelmatig opereren van het netwerk;
  • Analyseren van het succes van de diensten die aangeboden worden;
  • Een persoonlijke ervaring creëren voor klanten.

Wat is er zo belangrijk aan big data?
Uit een onderzoek onder 140 senior telecommanagers komt naar voren dat 54 procent van de bedrijven big data momenteel inzetten als strategische prioriteit. Waarom zijn big data en analytics tools zo belangrijk voor organisaties? Analytics op de data zorgt voor verschillende businesskansen zoals; het mogelijk maken van nieuwe businessmodellen. Door optimaal gebruik te maken van de aanwezige informatie kan een voordeel worden behaald op de concurrentie.

Het maken van betere beslissingen
Voor het maken van goede beslissingen op basis van de aanwezige informatie, is het belangrijk dat organisaties de waardeketen die het transformeren van data naar kennis mogelijk maakt samen te voegen in één end-to-end oplossing.  Deze oplossing omvat:

  • Databronnen;
  • Datacollecties
  • Datamanagement en structureren van data;
  • Datatoegang;
  • Business Intelligence;
  • Presentatie en visualisatie.

Lees de whitepaper ‘From big data to knowledge’ waarin verder uiteengezet wordt op welke manier extra waarde kan worden gehaald uit big data. De focus ligt hierbij op telecombedrijven. Daarnaast worden bovenstaande zaken, die deel uitmaken van een end-to-end oplossing, verder uiteengezet.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom Big data bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Big data :  Data managen met NetSuite: uw motor voor groei

IT-organisaties hebben er soms een dagtaak aan om budgetten, diensten en projecten op de juiste manier te managen. Breng alle neuzen dezelfde kant op door een geïntegreerde oplossing in te zetten. Wilt u weten hoe een geïntegreerde oplossing uw strategie kan ondersteunen en hoe andere bedrijven dit inzetten? Lees snel verder.

Lees verder

Big data :  7 verbetermogelijkheden voor data preparation

Slim datamanagement en data-integratie zijn de key factoren om nog meer waarde uit data te halen. Datamanagement was lang alleen het domein van de IT-afdeling, maar dit is al lang niet meer. Databeheer komt steeds meer in handen van de business die de data dag in dag uit gebruiken. Wilt u meer weten over het huidige denken met betrekking tot data preparation? BARC heeft een onafhankelijk onderzoek uitgevoerd onder meer dan 695 BI-professionals wereldwijd en uit meerdere industrieën.

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.