Big data: optimaliseer prestatie en efficiëntie

De meerwaarde voor uw organisatie van een enterprise data hub

De meerwaarde voor uw organisatie van een enterprise data hub

Het Apache Hadoop ecosysteem is gegroeid en volwassen geworden. Organisaties gaan van evaluatie en prototypes naar het in gebruik nemen van Hadoop-platformen om meer waarde uit data te krijgen. Deze whitepaper gaat dieper in op de meerwaarde voor de organisatie van op Hadoop-gebaseerde “enterprise data hubs”.

Big data hype is ingeburgerd

De grootste uitdaging waar organisaties mee te maken hebben vandaag de dag is de vraag hoe ze het meeste bedrijfsvoordeel halen uit data. Big data is hierin een hype geworden die ondertussen bij veel organisaties is ingeburgerd. Deze overvloed aan informatie is de drijfveer achter nieuwe kansen en mogelijkheden binnen de organisatie.

De schaalbaarheid van Hadoop

Naast de hoge prestaties, is de schaalbaarheid van Hadoop een groot voordeel. Deze schaalbaarheid komt zonder beperkingen om met complexe data om te gaan met minimale kosten. Dit zorgt ervoor dat organisaties die met een beperkt budget hier toch gebruik van kunnen maken.

Lees de whitepaper

Om big data op meerdere fronten in te zetten binnen de organisatie is een platform-aanpak nodig. Hierdoor haalt u het meeste uit de prestaties en operationele efficiëntie die big data te bieden heeft. Download de whitepaper om er achter te komen wat de meerwaarde van big data en enterprise data hubs kunnen betekenen voor uw organisatie. Daarnaast worden deze voordelen aan de hand van een aantal praktijkvoorbeelden verder uiteengezet.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom IT ManagementBig data bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

IT Management :  Hoe kan IT maximaal bijdragen tot het succes van uw organisatie?

Organisaties worden verplicht om te blijven innoveren in deze digitale wereld. Hierdoor komt de IT-afdeling onder hoge druk te staan. Voornamelijk omdat er een spanningsveld ontstaat tussen de gebruiker en de beheerder. Lees verder voor meer informatie over de voordelen die ITaas kan bieden voor de organisatie. Daarnaast wordt dieper ingegaan op de mogelijkheden van Automation en Orchestration.

Lees verder

Big data :  Data managen met NetSuite: uw motor voor groei

IT-organisaties hebben er soms een dagtaak aan om budgetten, diensten en projecten op de juiste manier te managen. Breng alle neuzen dezelfde kant op door een geïntegreerde oplossing in te zetten. Wilt u weten hoe een geïntegreerde oplossing uw strategie kan ondersteunen en hoe andere bedrijven dit inzetten? Lees snel verder.

Lees verder

Big data :  7 verbetermogelijkheden voor data preparation

Slim datamanagement en data-integratie zijn de key factoren om nog meer waarde uit data te halen. Datamanagement was lang alleen het domein van de IT-afdeling, maar dit is al lang niet meer. Databeheer komt steeds meer in handen van de business die de data dag in dag uit gebruiken. Wilt u meer weten over het huidige denken met betrekking tot data preparation? BARC heeft een onafhankelijk onderzoek uitgevoerd onder meer dan 695 BI-professionals wereldwijd en uit meerdere industrieën.

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.