Big Data: van inzichten naar actie

Big Data Analytics: Turning Insight Into Action

Big Data Analytics: Turning Insight Into Action

Het omzetten van data naar inzichten naar actie is de kern van Business Intelligence (BI). Business Intelligence heeft echter een flinke transformatie doorgemaakt door de komst van grote hoeveelheden data. Deze gestructureerde data en ongestructureerde data noemen we Big Data. Big Data kan door organisaties worden gebruikt om nuttige informatie uit te halen. Het verkrijgen van nuttige informatie gaat gepaard met enkele uitdagingen zoals het ophalen, opslaan en toegang krijgen tot deze Big Data.

Eén platform voor inzichten uit alle data

De informatie uit Big Data kan op verschillende manieren worden gebruikt. Als een telecomprovider locatiegegevens nodig heeft zal dit vaak realtime betreffen. Als het doel is om gebruikerspatronen te onderzoeken zijn realtime gegevens niet nodig. Een robuust platform is nodig om gegevens door elkaar heen te kunnen gebruiken. Het gebruikte platform dient om te kunnen gaan met alle soorten gestructureerde- en ongestructureerde data. Op deze wijze kunnen inzichten worden gegenereerd, kansen worden benut en kan er actie worden ondernomen op basis van de geanalyseerde data.

Big Data trends

Door de komst van Big Data is de uitdaging met betrekking tot Business Intelligence (BI) flink veranderd. De volgende trends zijn te ontdekken:

  • Volume van data
  • Variantie aan data
  • Snelheid van verzamelen van data

Download de whitepaper

Download de whitepaper waar dieper wordt ingegaan op hoe organisaties het gebruik van een UDA (Unified Data Architectuur) kunnen combineren met complexe event processing software om vooruitstrevend te zijn in het Big Data tijdperk.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom Business IntelligenceBI TrendsBig data bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Business Intelligence :  Hoe bedrijven sneller waarde uit BI en Analytics halen

Data speelt een steeds grotere rol bij strategische en operationele besluitvorming en bedrijven moeten dus sneller waarde uit hun gegevens kunnen halen. Vertraging in de ontwikkeling en implementatie van Business intelligence (BI) en data-analyse kan niet meer. In een best practices rapport heeft TDWI onderzocht welke technologieën en strategieën organisaties inzetten om hun ‘time to value’ te verkorten.

Lees verder

Business Intelligence :  Een nieuwe rol voor IT in de moderne BI wereld

Haalt u alles uit Business Intelligence (BI). Omdat het beantwoorden van vragen vaak te lang duurde, werd BI veelal niet geheel omarmd door zakelijke gebruikers en had het weinig impact op bedrijven. Met de mogelijkheden van selfservice is de rol van IT op het gebied van Business Intelligence compleet veranderd. Hoe? Dat leest u in deze whitepaper.

Lees verder

Big data :  Data managen met NetSuite: uw motor voor groei

IT-organisaties hebben er soms een dagtaak aan om budgetten, diensten en projecten op de juiste manier te managen. Breng alle neuzen dezelfde kant op door een geïntegreerde oplossing in te zetten. Wilt u weten hoe een geïntegreerde oplossing uw strategie kan ondersteunen en hoe andere bedrijven dit inzetten? Lees snel verder.

Lees verder

Big data :  7 verbetermogelijkheden voor data preparation

Slim datamanagement en data-integratie zijn de key factoren om nog meer waarde uit data te halen. Datamanagement was lang alleen het domein van de IT-afdeling, maar dit is al lang niet meer. Databeheer komt steeds meer in handen van de business die de data dag in dag uit gebruiken. Wilt u meer weten over het huidige denken met betrekking tot data preparation? BARC heeft een onafhankelijk onderzoek uitgevoerd onder meer dan 695 BI-professionals wereldwijd en uit meerdere industrieën.

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.