BPM in de Cloud: intelligent bedrijfsplatform

Strategic Business Process Management in the cloud

Strategic Business Process Management in the cloud

Business Process Management (BPM) als strategie heeft een grote invloed op de cloud. Zonder BPM zal de cloud nog steeds een passieve omgeving zijn. Dit bespaart bedrijven ongetwijfeld geld en elimineert een aantal operationele problemen, maar daar blijft het dan ook bij. Zonder bedrijfsprocessen kan de cloud sommige beloftes niet waarmaken. 

Next generation BPM: het intelligente bedrijfsplatform in de cloud

Intelligente organisaties vereisen tegenwoordig een strategisch intelligent bedrijfsplatform (iBP). Strategisch BPM in de cloud maakt het voor de automatisering van bedrijfsleiderschapsactiviteiten mogelijk om beleid en strategie te koppelen aan de zakelijke resultaten. Deze mogelijkheid is erg belangrijk voor organisaties. De verkorte strategische planning cycli van tegenwoordig moeten wekelijks of dagelijks veranderingen kunnen ondergaan. ‘Vijf jaren plannen’ zijn niet langer relevant.

Cloud computing is voor de meeste mensen een bekende term. Het centrale concept wat bedrijven gebruiken voor cloud computing is het leveren van ‘Everything as a Service’ (EaaS). Dit principe kan ook toegepast worden op Business Process en Business Process Management.

BPM Platform as a Service (BPMaaS)

BPM Platform as a Service, het belangrijkste element van de iBP aanpak, levert de middelen voor de ontwikkeling en het beheer van business processen. Dit alles gaat aan de hand van BPMS tools ondersteunt door cloud services. De gebruiker beheert de onderliggende cloud infrastructuur niet want dat is IaaS. De gebruiker heeft controle over de BPMS en de ingezette bedrijfsprocessen (BPaaS).

Strategische BPM in de cloud

Lees in deze whitepaper meer over het toepassen van BPM in de cloud. De whitepaper gaat onder ander dieper in op de verschillende cloud-vormen, Innovatie as a business process, de te nemen stappen naar een innovatie bedrijfsproces en meer over process on demand. Download de whitepaper geheel vrijblijvend.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom Cloud visie & trendsBPM Processen bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Cloud visie & trends :  Wat is de cloud nou precies?

De cloud garandeert een flexibele, goedkopere en toekomstgerichte toekomst voor alle bedrijven. Leuk en aardig, maar wat is de cloud precies? Dat leest u in dit grote e-book. Het behandelt de werking, de strategische voordelen en hoe u stap voor stap migreert. Daarbij worden de technische details allerminst geschuwd.

Lees verder

Cloud visie & trends :  Werken in de cloud is steeds meer de standaard

Wereldwijd staan organisatie voor dezelfde uitdagingen: iedereen wil kosten besparen door efficiënter werken en bedrijfsinformatie zo goed mogelijk beveiligen. De wereldwijde trend van overstappen naar de cloud is al geen toekomstmuziek meer, maar de realiteit van alle dag. Lees in dit trendrapport van welke voordelen organisaties die werken in de cloud nu profiteren.

Lees verder

BPM Processen :  Proceseigenaarschap: de toegevoegde waarde

Proceseigenaarschap is de belangrijkste succesfactor voor het invoeren van Procesgericht Werken. Nadat in de vorige whitepaper (#2.2 Roldefinitie) de rol van proceseigenaar is gedefinieerd, is het nu tijd voor de vraag of een dergelijke rol waarde toevoegt voor de organisatie en haar doelstellingen. Kortweg: Als Proceseigenaarschap de oplossing is, wat is dan het probleem? Maak kennis met de Toolbox voor Toegevoegde Waarde™ en ontdek samen met uw team het antwoord op deze vraag.

Lees verder

BPM Processen :  Proceseigenaarschap: roldefinitie is de eerste stap

Proceseigenaarschap is de belangrijkste succesfactor voor het invoeren van Procesgericht Werken. De inrichting van Proceseigenaarschap is enerzijds een lastig onderwerp en anderzijds een onderwerp waar vaak lichtzinnig over gedacht wordt. Hoe kan een organisatie concreet aan de slag met Proceseigenaarschap? Bij de diverse enthousiaste reacties van de aanvankelijk uitgestuurde versie, kreeg de auteur het verzoek de rol van de proceseigenaar nog een spade dieper uit te werken. Vandaar deze geüpdatete versie van deze whitepaper waar u in de bijlage een checklist aantreft waarin de vier rollen van de proceseigenaar zijn uitgewerkt naar onderliggende taken. Ga aan de hand van deze checklist direct aan de slag om een proceseigenaar te worden.

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.