Business intelligence: effectieve inzet zorgt voor betere business beslissingen

Haal meer uit BI voor betere business beslissingen

Haal meer uit BI voor betere business beslissingen

Voor veel organisaties is business intelligence geen onbekend terrein meer.  In de basis is het aanleveren van standaardrapporten en sturen op KPI’s  prima op orde bij deze organisaties. Het effectief inzetten van BI om de besluitvorming van de business te verbeteren is voor veel organisaties nog wel de grootste uitdaging. Om directe concrete besluiten te nemen en vervolgens op actie overgaan  is het van belang dat de medewerkers eenvoudig toegang hebben tot deze gegevens

Met de effectiviteit van  business intelligence kan de bedrijfsvoering geoptimaliseerd worden en specifieke ontwikkelingen snel gesignaleerd worden. Hier kan vervolgens de strategie tijdig op aangepast worden.

De Maturity Ladder  van Business Intelligence

Business intelligence binnen organisaties is onder te verdelen in 5 stappen: De Business Intelligence maturity ladder. Deze 5 stappen zijn als volgt:

  1. Geen gestructureerde managementinformatie
  2. Herhaalbaar, rapporteren met behulp van een BI tool
  3. Gedefinieerd, wildgroei aan rapportages op basis van het datawarehouse
  4. Beheerst, BI-omgeving komt onder controle
  5. Geoptimaliseerd, BI is een integraal onderdeel van het bedrijfsproces

Veel organisaties beseffen dat de koppeling met data uit bedrijfssystemen een positieve bijdrage levert aan beslissingen die genomen moeten worden. Dit fundament binnen business intelligence is in de meeste gevallen al gelegd.

De whitepaper

De whitepaper gaat dieper in op business intelligence en wat het voordeel hiervan is bij de besluitvorming van de organisaties. De 5 stappen van de Business Intelligence Maturity Ladder worden in de whitepaper verder uiteengezet. Deze informatie geeft inzichten en handvatten  om business intelligence in te zetten bij uw organisatie.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom ICT StrategieBusiness IntelligenceBI TrendsBI Tools bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

ICT Strategie :  Cloud migratie: 4 mythes ontmaskerd

Bent u MKB’er en overweegt u -een deel van uw- organisatie te verhuizen naar de cloud? Op internet is veel tegenstrijdige informatie te vinden over cloud migratie. Wat is daar nu echt van waar? In dit whitepaper “9 mythes ontmaskerd over Office 365” worden ze ontkracht. Lees hier alvast een voorproefje.

Lees verder

ICT Strategie :  Verschillende Predictive analytics oplossingen onderzocht door Forrester

Steeds meer organisaties maken gebruik van Predictive analytics. De reden hiervoor is dat predictive analytics steeds eenvoudiger worden in het gebruik en inzet. Vandaag de dag zijn een aantal aanbieders van predictive analytics oplossingen aanwezig die dit op verschillende manieren aan de man brengen. Deze aanbieders worden in het Forrester-onderzoek naast elkaar gezet om de verschillende oplossingen met elkaar te kunnen vergelijken.

Lees verder

Business Intelligence :  Hoe bedrijven sneller waarde uit BI en Analytics halen

Data speelt een steeds grotere rol bij strategische en operationele besluitvorming en bedrijven moeten dus sneller waarde uit hun gegevens kunnen halen. Vertraging in de ontwikkeling en implementatie van Business intelligence (BI) en data-analyse kan niet meer. In een best practices rapport heeft TDWI onderzocht welke technologieën en strategieën organisaties inzetten om hun ‘time to value’ te verkorten.

Lees verder

Business Intelligence :  Een nieuwe rol voor IT in de moderne BI wereld

Haalt u alles uit Business Intelligence (BI). Omdat het beantwoorden van vragen vaak te lang duurde, werd BI veelal niet geheel omarmd door zakelijke gebruikers en had het weinig impact op bedrijven. Met de mogelijkheden van selfservice is de rol van IT op het gebied van Business Intelligence compleet veranderd. Hoe? Dat leest u in deze whitepaper.

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.