Business Proces Management: De eerste stap

Procesontdekking

Procesontdekking

Bij elk bedrijf die overweegt om te investeren in een Business Process Management (BPM) oplossing speelt de vraag op basis waarvan een keuze gemaakt moet worden. De volgende aspecten kunnen bij het selecteren van de praktijk en technologie van BPM worden meegenomen:

  • Bedrijfsdoelen
  • Huidige problematiek en onzekerheden die haalbaar zijn

Procesontdekking is stap 1 

Procesontdekking is de eerste stap naar BPM. Procesontdekking is een zeer eenvoudig concept. De primaire processen van het bedrijf worden hierin beschreven. De procesbeschrijving omvat primaire informatie over de processen. Daarnaast omvat de procesbeschrijving informatie als:

  • Activiteiten
  • Verantwoordelijkheden
  • Problemen
  • Relatie ten opzichte van doelen

Uitdagingen bij het invoeren van Business Process Management

Enkele uitdagingen voor het beschrijven van processen zijn het betrekken van mensen, verkrijgen van de juiste informatie, prioriteiten stellen en invloed. In deze whitepaper wordt uitgelegd hoe de eerste stap richting BPM verloopt. Tevens wordt aandacht besteed aan de uitdagingen die het met zich mee brengt.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom BPM Management bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

BPM Management :  Meten is weten

Bij de meeste bedrijven is het meten van de financiële parameters keurig op orde. Dit geldt echter veel minder voor operationele prestaties. Dit terwijl de klant het product afneemt als gevolg van operationele prestaties. Key Performance Indicatoren (KPI’s) worden gebruikt voor het meten van processen binnen Business Process Management (BPM). Lees in deze whitepaper meer over de inzet van Key Performance Indicatoren (KPI’s).

Lees verder

BPM Management :  Processen in kaart brengen

Het meest bekende onderwerp binnen Business Process Management is het in kaart brengen van processen. Het in kaart brengen van processen is een specialisme. Veel organisaties hebben tal van verbeterprojecten gelanceerd, die vrijwel altijd processen zullen raken. Lees in deze whitepaper meer over het in kaart brengen van processen.

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.