Business Process Management Software (BPMS)

BPM versus ERP

BPM versus ERP

Business Process Management Software (BPMS) wordt gezien als de uitkomst van een combinatie van ERP en BPM. Er zijn verschillende redenen te bedenken waarom bedrijven kiezen voor een ERP systeem. De afgelopen decennia speelde ERP een belangrijke rol in de ICT.

Waar moet een ERP systeem aan voldoen?

Twee zeer belangrijke kenmerken van ERP systemen zijn:

  • Dataintegratie
  • Beste Practices

Bij ERP is de menselijke inbreng minimaal. In deze whitepaper komt de vraag aan bod die stelt welke IT oplossing nodig is om de zakelijke strategie van het bedrijf of de organisatie te realiseren. Daarnaast is het van belang of de IT oplossing de taken van mensen, systemen, partners en klanten optimaal kan ondersteunen.

Business Process Management Software als antwoord op complicaties

BPMS is het antwoord op complicaties die ontstaan door harde eisen te stellen aan een IT-systeem die de strategie en doelstellingen van een bedrijf realiseert en waarborgt. In deze whitepaper wordt uiteengezet wordt op welke manier BPM gecombineerd kan worden met ERP. Daarnaast wordt antwoord gegeven op een centrale vraag.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom BPM Management bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

BPM Management :  Meten is weten

Bij de meeste bedrijven is het meten van de financiële parameters keurig op orde. Dit geldt echter veel minder voor operationele prestaties. Dit terwijl de klant het product afneemt als gevolg van operationele prestaties. Key Performance Indicatoren (KPI’s) worden gebruikt voor het meten van processen binnen Business Process Management (BPM). Lees in deze whitepaper meer over de inzet van Key Performance Indicatoren (KPI’s).

Lees verder

BPM Management :  Processen in kaart brengen

Het meest bekende onderwerp binnen Business Process Management is het in kaart brengen van processen. Het in kaart brengen van processen is een specialisme. Veel organisaties hebben tal van verbeterprojecten gelanceerd, die vrijwel altijd processen zullen raken. Lees in deze whitepaper meer over het in kaart brengen van processen.

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.