Business Process Management voor beginners

Een introductie in BPM

Een introductie in BPM

Wat is Business Process Management (BPM) eigenlijk? BPM staat voor het begrijpen, visualiseren en controleren van bedrijfsprocessen. Voor organisaties is BPM een term die vaak samen komt met procesverbetering en voor ervaren CIO’s en IT managers is procesverbetering een van de belangrijkste punten. Hoe kan Business Process Management toegepast worden bij het behalen van de doelstellingen op het gebied van procesverbetering?

Wat is Business Process Management?

Deze whitepaper gaat dieper in op de onderstaande punten:

  • Wat is Business Process Management?
  • BPM door marktanalisten
  • Waar in de huidige bedrijfsvoering past BPM?
  • Hoe pas je BPM toe in de organisatie om processen te verbeteren?

Naast de bovenstaande punten gaat de whitepaper dieper in op een aantal succesverhalen van BPM.

Stap voor stap

Download geheel vrijblijvend de whitepaper ‘BPM voor beginners’ wat stap voor stap door het BPM proces loopt.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom BPM ManagementBPM Tools bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

BPM Management :  Meten is weten

Bij de meeste bedrijven is het meten van de financiële parameters keurig op orde. Dit geldt echter veel minder voor operationele prestaties. Dit terwijl de klant het product afneemt als gevolg van operationele prestaties. Key Performance Indicatoren (KPI’s) worden gebruikt voor het meten van processen binnen Business Process Management (BPM). Lees in deze whitepaper meer over de inzet van Key Performance Indicatoren (KPI’s).

Lees verder

BPM Management :  Processen in kaart brengen

Het meest bekende onderwerp binnen Business Process Management is het in kaart brengen van processen. Het in kaart brengen van processen is een specialisme. Veel organisaties hebben tal van verbeterprojecten gelanceerd, die vrijwel altijd processen zullen raken. Lees in deze whitepaper meer over het in kaart brengen van processen.

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.