BYOD: overkomt het je of heb je een beleid?

7C stappenplan naar een BYOD-beleid

7C stappenplan naar een BYOD-beleid

Bring Your Own Device (BYOD) is een term die tegenwoordig niet meer weg te denken is uit een organisatie. Uit onderzoek komt zelfs naar voren dat Bring Your Own Device de productiviteit en het werkplezier verhoogt! De nieuwe generatie verwacht al dat ze privé-spullen en vaardigheden ook kunnen inzetten voor hun carrière. Voor de werknemer is het zaak om actie te ondernemen en een goed BYOD-beleid op de stellen. Iedereen moet op de hoogte zijn van de rechten en plichten die komen kijken bij BYOD, waardoor de veiligheid van de bedrijfsinformatie en de privacy van de gebruikers kan worden gegarandeerd.

Voordat de whitepaper ingaat op het opstellen van een BYOD beleid, komt eerst BYOD vanuit drie verschillende oogpunten aan de orde:

1.            De gebruiker
De gebruiker wil niet alleen de vrijheid hebben om zelf te kiezen met welke applicaties en toestellen ze werken, maar ook willen ze makkelijke toegang tot alle documenten.

2.            Werkgevers en leidinggevenden
Als eindgebruiker heeft de werkgever of leidinggevende zelf ook wel wat eisen en wensen. Maar is BYOD een kostenpost of een besparing? Draagt BYOD bij aan de duurzaamheiddoelstellingen?

3.            De IT-er
De IT afdeling heeft er alles aan gedaan om een schoon netwerk te hebben en die zit dan natuurlijk niet te wachten op vervuilde apparaten.

BYOD-Beleid
Voor het opstellen van een veilig en helder BYOD-beleid is het van belang om alle benodigde stappen te doorlopen. Het 7C stappenplan kan hier een uitstekende leidraad voor vormen. We zullen de 7 stappen voor u samenvatten:

  1. Check: Gebruiken werknemers eigen apparaten? Niet, zouden ze dit willen?
  2. Combine: Stel een goed en breed team samen uit verschillende afdelingen
  3. Concept: Start met een conceptversie
  4. Communicate: Communiceer de conceptversie , peil reacties en verwerk de feedback
  5. Create: Werk het concept uit, regel het nodige
  6. Confirm: Voer het beleid consequent uit
  7. Compliance: Evalueer het beleid en stel het bij naar wens

Lees in de whitepaper meer over het bovenstaande 7C stappenplan en bedenk hoe u BYOD wilt aanpakken! Download nu vrijblijvend de whitepaper “BYOD: overkomt het je of heb je een beleid?”.

Bekijk ook de vide over een BYOD-beleid

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom Mobiliteit bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Mobiliteit :  Beter samenwerken in 5 stappen

Samenwerken is steeds belangrijker voor bedrijven. Helaas worden ze daarin vaak gehinderd door oude technologie als vergadertafels, e-mail en traditionele telefoongesprekken. Deze whitepaper onderscheidt 5 obstakels die een efficiënte samenwerking in de weg zitten. Lees snel verder voor de herkenbare situaties en de oplossingen waarmee u sneller en beter intern en extern kunt samenwerken.

Lees verder

Mobiliteit :  Moderne werkplek zorgt in 4 stappen voor meer productiviteit

Een moderne, digitale werkplek is dé garantie voor een productievere organisatie tegen lagere kosten. Maar hoe ziet deze werkplek eruit en hoe zorgt u ervoor dat deze aansluit bij uw werknemers? In de whitepaper leest u waar een werkplek aan moet voldoen en hoe u deze stap voor stap inricht. Doe uzelf en uw collega’s een plezier en lees snel verder.

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.