Cloud BI: 5 redenen om te verhuizen

De voordelen van een BI cloud service

De voordelen van een BI cloud service

Sommige organisaties lopen tegen beperkingen aan doordat Business Intelligence nog in de traditionele on premise-omgevingen draait. Dit zorgt ervoor dat de bedrijfsvoering niet optimaal kan presteren. Door een verhuizing naar de cloud (Cloud BI) kunnen deze beperkingen tegen worden gegaan.

On premise-oplossingen kennen beperkingen

In een on premise-omgeving kent BI zijn grenzen. Een goed voorbeeld hiervan is de juiste beveiliging. Dit kan zorgen voor extra drempels om snel bij de juiste data te komen. Daarnaast moet het op sommige piekmomenten mogelijk zijn om extra rekenkracht of opslagruimte in te zetten. Met lokale hosting zou er eerst geknutseld moeten worden om dit beschikbaar te maken en hier gaat tijd overheen. Kan dit direct, dan vergroot dit de flexibiliteit extreem.

Stap-voor-stap of volledig naar de cloud verhuizen

In veel bedrijven spelen er belemmeringen om te groeien en te innoveren. Een gemiste kans. Complexe databronnen worden bijvoorbeeld nog niet aangeboord, er is nog geen uniforme werkwijze of medewerkers werken nog met code en starre ETL-processen. Met een verhuizing naar de cloud kunnen de voorgaande barrières deels of volledig opgelost worden. Uiteraard kunt u ook stap-voor-stap naar de cloud verhuizen. Hiervoor kunt u het beste gebruik maken van een hybride oplossing.

Cloud BI: 5 redenen om te verhuizen

  1. Datasecurity zonder drempels
  2. Ad hoc rekenkracht vergroten
  3. Ad hoc opslagcapaciteit vergroten
  4. Eenduidige, overzichtelijke datasets
  5. Gedeeltelijk naar de cloud en on premise

Het kost niet veel tijd om over te stappen naar de cloud. Lees in de whitepaper “5 Reasons to move your BI to the cloud” meer over de bovenstaande vijf mogelijkheden van BI in de cloud.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom Business IntelligenceBI ToolsCloud visie & trends bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Business Intelligence :  Hoe bedrijven sneller waarde uit BI en Analytics halen

Data speelt een steeds grotere rol bij strategische en operationele besluitvorming en bedrijven moeten dus sneller waarde uit hun gegevens kunnen halen. Vertraging in de ontwikkeling en implementatie van Business intelligence (BI) en data-analyse kan niet meer. In een best practices rapport heeft TDWI onderzocht welke technologieën en strategieën organisaties inzetten om hun ‘time to value’ te verkorten.

Lees verder

Business Intelligence :  Een nieuwe rol voor IT in de moderne BI wereld

Haalt u alles uit Business Intelligence (BI). Omdat het beantwoorden van vragen vaak te lang duurde, werd BI veelal niet geheel omarmd door zakelijke gebruikers en had het weinig impact op bedrijven. Met de mogelijkheden van selfservice is de rol van IT op het gebied van Business Intelligence compleet veranderd. Hoe? Dat leest u in deze whitepaper.

Lees verder

Cloud visie & trends :  Wat is de cloud nou precies?

De cloud garandeert een flexibele, goedkopere en toekomstgerichte toekomst voor alle bedrijven. Leuk en aardig, maar wat is de cloud precies? Dat leest u in dit grote e-book. Het behandelt de werking, de strategische voordelen en hoe u stap voor stap migreert. Daarbij worden de technische details allerminst geschuwd.

Lees verder

Cloud visie & trends :  Werken in de cloud is steeds meer de standaard

Wereldwijd staan organisatie voor dezelfde uitdagingen: iedereen wil kosten besparen door efficiënter werken en bedrijfsinformatie zo goed mogelijk beveiligen. De wereldwijde trend van overstappen naar de cloud is al geen toekomstmuziek meer, maar de realiteit van alle dag. Lees in dit trendrapport van welke voordelen organisaties die werken in de cloud nu profiteren.

Lees verder

Partner

Tableau Software

Tableau wil het mensen makkelijk maken data snel om te zetten in slimme zakelijke analytics. Welke data? Alle data, ongeacht formaat, indeling en onderwerp.

Profiel Tableau Software ›
 
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.