Cybersecurity-aandachtspunten op directieniveau

Cybersecurity perspectives from the boardroom and C-suite

Cybersecurity perspectives from the boardroom and C-suite

Cybersecurity is momenteel een ‘hot’ onderwerp bij veel organisaties. De directie denkt vaak dat de cybersecurity op orde is, toch blijkt uit onderzoek van IBM dat dit niet zo is. Uit onderzoek bleek dat 17 procent van de organisaties ‘cybersecured’ was, maar 65 procent van de executives geeft aan volledig vertrouwen te hebben in de cybersecurity van de organisatie. De conclusie die hieruit getrokken kan worden, is dat cybersecurity hoger op de agenda van de directie zou moeten staan.

Cybersecurity-aspecten van het bedrijf
Cybersecurity-risico’s zijn niet langer alleen de verantwoordelijkheid van IT maar kunnen alle aspecten in het bedrijf raken. Als de cybersecurity niet voldoet, kan dit een gevaar zijn voor de continuïteit, maar ook voor de reputatie van de organisatie. Wie is de vijand? Dit kan bijvoorbeeld ook een bedrijfsspion, de nationale of internationale overheid of het eigen personeel zijn.

Infographic cybersecurity op directieniveau
Naast het volledige onderzoek wordt het onderzoek samengevat in een praktische infographic. In deze infographic wordt weergegeven hoe de respondenten tegen cybersecurity aankijken.

C-level onderzoek
Het volledige onderzoek gaat dieper in op de toepassingen van cybersecurity op de werkvloer en de security-risico’s waar directieleden voor overheen kijken. Download het volledige onderzoek, samen met de infographic, geheel vrijblijvend.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom IT ManagementSecurity bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

IT Management :  De 10 valkuilen bij implementatie van Microsoft 365

Het is niet iedereen altijd even duidelijk wat Microsoft 365 precies omvat. Hierdoor ontbreekt bij veel organisaties vaak een goede voorbereiding bij de implementatie, met fouten en vertragingen tot gevolg. Wilt u deze fouten voorkomen? In deze whitepaper vindt u de tien valkuilen die organisaties tegen kunnen komen tijdens de overgang naar Microsoft 365.

Lees verder

IT Management :  Hoe kan IT maximaal bijdragen tot het succes van uw organisatie?

Organisaties worden verplicht om te blijven innoveren in deze digitale wereld. Hierdoor komt de IT-afdeling onder hoge druk te staan. Voornamelijk omdat er een spanningsveld ontstaat tussen de gebruiker en de beheerder. Lees verder voor meer informatie over de voordelen die ITaas kan bieden voor de organisatie. Daarnaast wordt dieper ingegaan op de mogelijkheden van Automation en Orchestration.

Lees verder

Security :  Databeveiliging: beter en efficiënter geregeld

Blockchain, Internet-of-Things en werken in de cloud dwingen organisaties om na te denken over hun databeveiliging. We zijn ons bewust van de gevaren en leggen daarom druk op onze IT-managers. We willen weten wie tot welke informatie toegang heeft en de data moet beschermd zijn tegen aanvallen van buitenaf.

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.