Datalek in uw organisatie? Dit zijn de consequenties

Onderzoek naar kosten en gevolgen van datalekken

Onderzoek naar kosten en gevolgen van datalekken

Er zijn de afgelopen jaren regelmatig nieuwsberichten geweest over grote organisaties die belangrijke data kwijt zijn geraakt of waarvan er belangrijke data is gestolen. Een voorbeeld is Sony Pictures Entertainment, die een grote online aanval voor de kiezen kreeg, waarbij er grote hoeveelheden persoonlijke gegevens van medewerkers en zakelijke correspondentie op straat kwam te liggen. Maar wat zijn eigenlijk de gevolgen van zo'n datalek voor een organisatie? we zetten hier de kosten en gevolgen op een rij:

Onderzoek naar kosten datalekken 2015

Dit rapport beschrijft de uitkomsten van een onderzoek naar de kosten en gevolgen van datalekken in 2015. Voor dit onderzoek zijn 350 organisaties uit 11 verschillende landen ondervraagd. Een duidelijk uitkomst is dat de kosten van datalekken in 2015 opnieuw zijn toegenomen. Hier zijn drie belangrijke oorzaken voor:

  1. De frequentie van cyberaanvallen en de kosten van het herstel zijn beide toegenomen.
  2. Verloren business heeft een grotere impact op de totale kosten van datalekken.
  3. De kosten van datalekken in relatie tot detectie en escalatie zijn toegenomen.

Kosten van datalekken per hoofd van de bevolking

Figuur 1: In vrijwel elk land zijn de kosten per hoofd van de bevolking gestegen.

Belangrijkste conclusies van het onderzoek

Het rapport bevat gedetailleerde beschrijvingen van de belangrijkste bevindingen. Hieronder staan beknopt enkele van deze bevindingen beschreven:

  • Per industrie variëren de kosten van datalekken.
  • Hackers en criminele insiders zorgen voor de meeste datalekken.
  • De gespendeerde tijd aan het detecteren en oplossen van een datalek heeft een directe relatie met de kosten.
  • Betrokkenheid van de directie of raad van bestuur of de aankoop van een verzekering kan de kosten van datalekken reduceren.
  • Business Continuity Management (BCM) kan een aanzienlijke bijdrage leveren aan het reduceren van de kosten naar aanleiding van datalekken.

De kosten en gevolgen uitgebreid toegelicht

Download het onderzoeksrapport waarin de bevindingen van het onderzoek naar de kosten van datalekken uitgebreid beschreven worden. Met behulp van verschillende grafieken worden bijvoorbeeld de kosten per hoofd van de bevolking, maar ook per industrie getoond.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom Data Security bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Data Security :  Deze checklist verbetert uw dataveiligheid

Veel IT-afdelingen worstelen met hoe ze de data van hun organisatie veilig houden. Ze hebben te maken met een groeiende berg data en steeds meer werknemers die mobiel werken. Dat levert gevaar op. Weet u al hoe zij samen met u de risico’s op datalekken zo klein mogelijk houden? Download hier een checklist om de 5 belangrijkste uitdagingen samen op te lossen.

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.