Datamanagement inzetten als methoden voor analytics

5 Data Management for Analytics Best practices

5 Data Management for Analytics Best practices

Iedereen is ervan op de hoogte dat schoon drinkwater van levensbelang is. Wat als het water vervuild is? Het water filteren is dan een goede optie. In een soortgelijke wijze is ‘onvervuilde’ data de kern van een succesvol bedrijf, zeker als het bedrijf afhankelijk is van analytics om te overleven.

Het voorbereiden van data analyse brengt andere eisen met zich mee dan het opslaan van data in een datawarehouse. De meeste data scientists zijn 50 tot 80 procent van hun ontwikkelingstijd kwijt aan datapreparatie. Dit snijdt flink in de tijd die ze zouden kunnen gebruiken voor het verkrijgen van inzichten. Voor data scientists en business analisten die data preparatie doen, zou datamanagement tooling kunnen werken als een soort datafilter. Een platform voor het opschonen, omzetten en structureren van data voor analytics doeleinden.

Deze whitepaper gaat dieper in op vijf methoden die geavanceerde analytics en diepgaandere inzichten mogelijk maken:

  1. Vereenvoudig de toegang tot traditionele en nieuwe data.
  2. Versterk het arsenaal van de data scientist door middel van geavanceerde analytics technieken.
  3. Verbeter data voor meer kwaliteit in de bestaande processen.
  4. Pas data aan door flexibele manipulatie technieken.
  5. Deel metadata met datamanagement en analytics domeinen.

Download de whitepaper over datamanagement voor analytics
Lees in de volledige whitepaper meer over de vijf methoden op het gebied van datamanagement. De verschillende methoden worden stuk voor stuk verder uiteengezet aan de hand van illustraties en voorbeelden. Download de whitepaper geheel vrijblijvend!

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom Business Analytics bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Business Analytics :  10 BI-trends voor het nieuwe jaar

De BI-ontwikkelingen volgen elkaar in een razend snel tempo op. Om geen belangrijke trends te missen is Tableau Software een onderzoek gestart naar de meest besproken BI-trends voor 2018. Wilt u met uw organisatie ook groeien op het gebied van BI? Lees deze 10 trends en u bent weer volledig up-to-date.

Lees verder

Business Analytics :  Data managen met NetSuite: uw motor voor groei

IT-organisaties hebben er soms een dagtaak aan om budgetten, diensten en projecten op de juiste manier te managen. Breng alle neuzen dezelfde kant op door een geïntegreerde oplossing in te zetten. Wilt u weten hoe een geïntegreerde oplossing uw strategie kan ondersteunen en hoe andere bedrijven dit inzetten? Lees snel verder.

Lees verder

Partner

SAS

SAS is leider op het gebied van analytics. Met innovatieve analytics-, business intelligence-, data management-software en services, helpt SAS klanten op meer dan 75.000 locaties om sneller betere beslissingen te nemen. Al sinds 1976 levert SAS haar klanten wereldwijd ‘THE POWER TO KNOW’.

Profiel SAS ›
 
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.