Datavisualisatie: Wat, waarom en hoe?

Krijg inzicht in uw klant en de markt

Krijg inzicht in uw klant en de markt
Data, we hebben ze allemaal. Zelfs in de kleinste organisaties zou er letterlijk geen ruimte meer zijn om te lopen als alle informatie zou worden geprint. Volgens experts zijn deze data goud geld waard. In de praktijk is de vraag echter: hoe boor ik deze goudader aan? Datavisualisatie is een manier om dit te doen. Wat is datavisualisatie en welke bedrijven profiteren er al van?

Wat is datavisualisatie?

Datavisualisatie is de visuele en interactieve weergave van data van elke omvang en elk type (gestructureerd en ongestructureerd). Het doel is de gegevens inzichtelijk te maken. Het mooie is dat zelfs in het geval van enorme bergen data patronen snel zichtbaar worden. Bovendien is het met visualisaties gemakkelijk om ideeën te delen en voor iedereen binnen de organisatie begrijpelijk te maken.

4 voordelen van datavisualisatie

Maar wat kunt u er eigenlijk mee? Deze whitepaper noemt 4 redenen waarom organisaties dit hulpmiddel gebruiken:
  1. Datavisualisatie helpt bij het ontdekken van trends, waardoor de organisatie kan groeien.
  2. Datavisualisatie geeft inzicht in de marktdynamiek.
  3. Door datavisualisatie leert u de behoeften van uw klanten kennen en kunt u daarop inspringen.
  4. Met datavisualisatie kunt u informatie snel met iedereen delen en de juiste beslissing op het juiste moment nemen.

Succesverhalen rond datavisualisatie

Deze 4 voordelen worden in de whitepaper verder toegelicht. Ook wordt een aantal succesverhalen op het gebied van datavisualisatie beschreven. Zo zet de luchthaven van Frankfurt dit middel in om de enorme verkeersstromen in goede banen te leiden. Telecom Italia bestudeert de veranderende patronen in zijn data om mogelijke cyberaanvallen te herkennen.
 
Als u meer waarde wilt halen uit de data waarover uw organisatie beschikt, dan is het downloaden van deze whitepaper de eerste stap.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom Big data bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Big data :  Data managen met NetSuite: uw motor voor groei

IT-organisaties hebben er soms een dagtaak aan om budgetten, diensten en projecten op de juiste manier te managen. Breng alle neuzen dezelfde kant op door een geïntegreerde oplossing in te zetten. Wilt u weten hoe een geïntegreerde oplossing uw strategie kan ondersteunen en hoe andere bedrijven dit inzetten? Lees snel verder.

Lees verder

Big data :  7 verbetermogelijkheden voor data preparation

Slim datamanagement en data-integratie zijn de key factoren om nog meer waarde uit data te halen. Datamanagement was lang alleen het domein van de IT-afdeling, maar dit is al lang niet meer. Databeheer komt steeds meer in handen van de business die de data dag in dag uit gebruiken. Wilt u meer weten over het huidige denken met betrekking tot data preparation? BARC heeft een onafhankelijk onderzoek uitgevoerd onder meer dan 695 BI-professionals wereldwijd en uit meerdere industrieën.

Lees verder

Partner

SAS

SAS is marktleider in analytics. Met innovatieve analytics, business intelligence en data management software en dienstverlening, helpt SAS klanten op meer dan 83.000 locaties sneller, betere beslissingen te nemen. Al sinds 1976 levert SAS haar klanten wereldwijd 'THE POWER TO KNOW'.

Profiel SAS ›
 
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.