De mogelijkheid van self-service reporting voor de hele organisatie

The Road Forward: An IT Roadmap for Scaling Self-Service Reporting

The Road Forward: An IT Roadmap for Scaling Self-Service Reporting

Steeds meer gebruiksvriendelijke technologieën betreden de consumentenmarkt, waardoor zakelijke gebruiker steeds meer eisen gaan stellen aan de mogelijkheden om te werken met data. De mogelijkheden van interactie met data is door deze nieuwe technologie beschikbaar gemaakt. 

Namit Rai Surana (Data Product Manager van Facebook) geeft aan dat:  “gebruikers moeten onafhankelijk worden van data product management en ze moeten de antwoorden op vragen in de data kunnen ontdekken”. Om dit beschikbaar te maken hebben ze gekozen voor een oplossing van Tableau. Het is gemakkelijker en sneller om Business Intelligence dashboards beschikbaar te hebben, en dit zonder programmeren. Databronnen worden vormgegeven, opgezet en onderhouden met behulp van de IT afdeling, zonder dat de gebruiker hier iets van door heeft.

Bij deze nieuwe insteek van self-service Reporting staan 4 belangrijke kenmerken centraal:

  • Eenvoud in gebruik; voor beslissers moet het niet alleen makkelijk in het gebruik zijn, maar ook leuk en boeiend!
  • Snelheid; uit onderzoek komt naar voren dat snelheid belangrijk is in elke context
  • Krachtig; gebruikers willen dezelfde krachtigheid als bij persoonlijke productiviteitssoftware.  
  • Visueel; visuele data verhoogd de snelheid en kwaliteit van de data-inzichten.

Om self-service in de gehele onderneming mogelijk te maken zijn er vijf belangrijke uitgangspunten. Deze uitgangspunten zijn:

  1. Snelle prototypingSelf_service_Uitgangspunten
  2. Heldere faciliterende rol van IT
  3. Workflow
  4. Kundige teams
  5. Het kweken van een analytics cultuur

De whitepaper
Download vrijblijvend de volledige whitepaper over de IT roadmap naar schaalbare self-service reporting binnen uw organisatie.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom Business IntelligenceBusiness Analytics bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Business Intelligence :  Hoe bedrijven sneller waarde uit BI en Analytics halen

Data speelt een steeds grotere rol bij strategische en operationele besluitvorming en bedrijven moeten dus sneller waarde uit hun gegevens kunnen halen. Vertraging in de ontwikkeling en implementatie van Business intelligence (BI) en data-analyse kan niet meer. In een best practices rapport heeft TDWI onderzocht welke technologieën en strategieën organisaties inzetten om hun ‘time to value’ te verkorten.

Lees verder

Business Intelligence :  Een nieuwe rol voor IT in de moderne BI wereld

Haalt u alles uit Business Intelligence (BI). Omdat het beantwoorden van vragen vaak te lang duurde, werd BI veelal niet geheel omarmd door zakelijke gebruikers en had het weinig impact op bedrijven. Met de mogelijkheden van selfservice is de rol van IT op het gebied van Business Intelligence compleet veranderd. Hoe? Dat leest u in deze whitepaper.

Lees verder

Partner

Tableau Software

Tableau wil het mensen makkelijk maken data snel om te zetten in slimme zakelijke analytics. Welke data? Alle data, ongeacht formaat, indeling en onderwerp.

Profiel Tableau Software ›
 
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.