De operationele beslissingen automatiseren

From Data to Decision

From Data to Decision

Belangrijke beslissingen worden in organisaties dagelijks genomen. Doordat deze beslissingen grote gevolgen kunnen hebben voor de organisatie, is het van belang dat deze beslissingen doordacht worden genomen en goed worden gemonitord.

Er is de mogelijkheid om deze besluitvorming te automatiseren. Veel managers gebruiken bijvoorbeeld beslissingsondersteunende systemen bij het nemen van ingewikkelde en ongeroutineerde beslissingen. Geavanceerde analysemodellen helpen managers bij de beslissing over actuele processen en schetsen een verwachtingen voor de toekomst. Dit geeft een goed inzicht in de klanten, producten en de markt waarin de organisatie opereert.

Bedrijven die analysemodellen in hun besluitvormingsproces gebruiken, blijken vaak SAS Decision Manager in te zetten. Deze software integreert een geavanceerd analysemodel met zakelijke systemen. Analisten werken binnen een webgebaseerde omgeving waarin ze hun modellen en regels kunnen definiëren, test en ontwikkelen. Dankzij de SAS Decision Manager zijn organisaties ervan verzekerd dat beslissingen in de praktijk gemonitord en goed gedocumenteerd wordt.

De whitepaper
Welke voordelen kan een up-to-date geautomatiseerd systeem bieden voor uw organisatie? Lees in deze whitepaper meer over de werking van SAS Decision Manager. Download vrijblijvend de whitepaper “From Data to Decision”.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom Business IntelligenceBusiness AnalyticsBig data bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Business Intelligence :  Hoe bedrijven sneller waarde uit BI en Analytics halen

Data speelt een steeds grotere rol bij strategische en operationele besluitvorming en bedrijven moeten dus sneller waarde uit hun gegevens kunnen halen. Vertraging in de ontwikkeling en implementatie van Business intelligence (BI) en data-analyse kan niet meer. In een best practices rapport heeft TDWI onderzocht welke technologieën en strategieën organisaties inzetten om hun ‘time to value’ te verkorten.

Lees verder

Business Intelligence :  Een nieuwe rol voor IT in de moderne BI wereld

Haalt u alles uit Business Intelligence (BI). Omdat het beantwoorden van vragen vaak te lang duurde, werd BI veelal niet geheel omarmd door zakelijke gebruikers en had het weinig impact op bedrijven. Met de mogelijkheden van selfservice is de rol van IT op het gebied van Business Intelligence compleet veranderd. Hoe? Dat leest u in deze whitepaper.

Lees verder

Big data :  Data managen met NetSuite: uw motor voor groei

IT-organisaties hebben er soms een dagtaak aan om budgetten, diensten en projecten op de juiste manier te managen. Breng alle neuzen dezelfde kant op door een geïntegreerde oplossing in te zetten. Wilt u weten hoe een geïntegreerde oplossing uw strategie kan ondersteunen en hoe andere bedrijven dit inzetten? Lees snel verder.

Lees verder

Big data :  7 verbetermogelijkheden voor data preparation

Slim datamanagement en data-integratie zijn de key factoren om nog meer waarde uit data te halen. Datamanagement was lang alleen het domein van de IT-afdeling, maar dit is al lang niet meer. Databeheer komt steeds meer in handen van de business die de data dag in dag uit gebruiken. Wilt u meer weten over het huidige denken met betrekking tot data preparation? BARC heeft een onafhankelijk onderzoek uitgevoerd onder meer dan 695 BI-professionals wereldwijd en uit meerdere industrieën.

Lees verder

Partner

SAS

SAS is marktleider in analytics. Met innovatieve analytics, business intelligence en data management software en dienstverlening, helpt SAS klanten op meer dan 83.000 locaties sneller, betere beslissingen te nemen. Al sinds 1976 levert SAS haar klanten wereldwijd 'THE POWER TO KNOW'.

Profiel SAS ›
 
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.