De relatie tussen de CIO en de CMO

Finding the CIMO perspective

Finding the CIMO perspective

Digitalisering staat bij steeds meer organisaties op nummer 1. Organisaties richten de manier van werken opnieuw in, waardoor de relatie tussen de CIO en de CMO nog belangrijker is geworden. Uit dit onderzoek komt naar voren dat steeds meer IT-budgetten buiten de IT-afdeling worden uitgegeven. Één van deze afdelingen waar het IT budget naar toe gaat is de marketingafdeling.

Digitale trends zorgen ervoor dat de wereld van technologie en marketing nog dichter bij elkaar komen te staan en veranderen ook de rol van IT en marketingmanagers. Naast dat CMO’s altijd het merk moeten blijven managen, krijgen ze ook te maken met het inrichten van de interactie met klanten. Deze interactie zal bepalend zijn voor de concurrentiefactor.

Het CIMO perspectief adopteren
De geïnterviewde marketing en IT leiders delen een advies over het verschuiven van de focus en prioriteiten naar een uniform perspectief. De onderstaande aanbevelingen komen naar voren als het gaat over het adopteren van het CIMO perspectief:

  • Stem CMO/CIO bedrijfsresultaten met elkaar af
  • Zet data en technologie voor marketeers vooraan en in het midden
  • Herken de belangrijkheid van 'two-speed' IT
  • Geef communicatie prioriteit en bouw vertrouwen op
  • Evolueer de traditionele mentaliteit en omarm IT zonder grenzen

Lees in de whitepaper verder over de details van de bovenstaande aanbevelingen.

In dit onderzoek zijn marketing en IT-managers geïnterviewd. De interviews in de whitepaper gaan dieper in op digitale marketing & technologie en de klanttrend. Wat voor impact heeft dit op de manier van werken binnen de organisatie? Daarnaast komen de pijnpunten die elke afdeling tegen komt tijdens het samenwerken naar voren. Download de whitepaper vrijblijvend en ga aan de slag met het CIMO perspectief.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom IT ManagementICT Strategie bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

IT Management :  De 10 valkuilen bij implementatie van Microsoft 365

Het is niet iedereen altijd even duidelijk wat Microsoft 365 precies omvat. Hierdoor ontbreekt bij veel organisaties vaak een goede voorbereiding bij de implementatie, met fouten en vertragingen tot gevolg. Wilt u deze fouten voorkomen? In deze whitepaper vindt u de tien valkuilen die organisaties tegen kunnen komen tijdens de overgang naar Microsoft 365.

Lees verder

IT Management :  Hoe kan IT maximaal bijdragen tot het succes van uw organisatie?

Organisaties worden verplicht om te blijven innoveren in deze digitale wereld. Hierdoor komt de IT-afdeling onder hoge druk te staan. Voornamelijk omdat er een spanningsveld ontstaat tussen de gebruiker en de beheerder. Lees verder voor meer informatie over de voordelen die ITaas kan bieden voor de organisatie. Daarnaast wordt dieper ingegaan op de mogelijkheden van Automation en Orchestration.

Lees verder

ICT Strategie :  Cloud migratie: 4 mythes ontmaskerd

Bent u MKB’er en overweegt u -een deel van uw- organisatie te verhuizen naar de cloud? Op internet is veel tegenstrijdige informatie te vinden over cloud migratie. Wat is daar nu echt van waar? In dit whitepaper “9 mythes ontmaskerd over Office 365” worden ze ontkracht. Lees hier alvast een voorproefje.

Lees verder

ICT Strategie :  Verschillende Predictive analytics oplossingen onderzocht door Forrester

Steeds meer organisaties maken gebruik van Predictive analytics. De reden hiervoor is dat predictive analytics steeds eenvoudiger worden in het gebruik en inzet. Vandaag de dag zijn een aantal aanbieders van predictive analytics oplossingen aanwezig die dit op verschillende manieren aan de man brengen. Deze aanbieders worden in het Forrester-onderzoek naast elkaar gezet om de verschillende oplossingen met elkaar te kunnen vergelijken.

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.