Delivering Cost Effective Enterprise Business Intelligence

TCO verminderen dankzij kosteneffectieve Enterprise Business Intelligence

TCO verminderen dankzij kosteneffectieve Enterprise Business Intelligence

Nu IT-budgetten steeds krapper worden en business requirements steeds complexer, hebben organisaties de taak eens kritisch naar hun Business Intelligence (BI) uitgaven te kijken. Uit onderzoek blijkt dat IT-personeel tussen de 60 en 86% van de BI Total Cost of Ownership (TCO) vormt. IT-kopers moeten de evaluatie van de technische mogelijkheden die personeelskosten verminderen dan ook de hoogste prioriteit geven.

Download "Delivering Cost Effective Enterprise Business Intelligence"
Figuur 1: Multi-Year TCO bestaat uit meerdere componenten

BI-applicaties moeten ontwikkeld, geïmplementeerd en beheerd worden met zo weinig mogelijk IT-middelen. De oplossing in deze whitepaper maakt dit mogelijk. Deze whitepaper bevat de TCO data van 80 BI-implementaties, waarbij duizenden gebruikers met een relatief kleine IT-staf een lagere TCO verkregen.

Download de whitepaper
Download de complete whitepaper en lees meer over de BI-oplossing waarmee de behoefte aan IT-middelen en –personeel verminderd wordt en zo Total Cost of Ownership gereduceerd.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom Business IntelligenceBI Tools bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Business Intelligence :  Hoe bedrijven sneller waarde uit BI en Analytics halen

Data speelt een steeds grotere rol bij strategische en operationele besluitvorming en bedrijven moeten dus sneller waarde uit hun gegevens kunnen halen. Vertraging in de ontwikkeling en implementatie van Business intelligence (BI) en data-analyse kan niet meer. In een best practices rapport heeft TDWI onderzocht welke technologieën en strategieën organisaties inzetten om hun ‘time to value’ te verkorten.

Lees verder

Business Intelligence :  Een nieuwe rol voor IT in de moderne BI wereld

Haalt u alles uit Business Intelligence (BI). Omdat het beantwoorden van vragen vaak te lang duurde, werd BI veelal niet geheel omarmd door zakelijke gebruikers en had het weinig impact op bedrijven. Met de mogelijkheden van selfservice is de rol van IT op het gebied van Business Intelligence compleet veranderd. Hoe? Dat leest u in deze whitepaper.

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.