Digitale transformatie: grip op de uitdagingen van morgen

Word een digitale meester: krijg grip op de digitale transformatie

Word een digitale meester: krijg grip op de digitale transformatie

Digitale transformatie is anno 2017 bij steeds meer organisaties, groot en klein, ‘top of mind’. De meeste bedrijven hebben terecht wel in de gaten dat ze iets moeten met de opkomst van ontwikkelingen als big data, Internet of Things, of een van de andere opkomende technologieën. Maar wat dat is, is voor veel bedrijven nog onduidelijk.

Wat is digitale transformatie?

Digitale transformatie is het transformeren van sectoren en organisaties door gebruik te maken van de (exponentieel toegenomen) technologische mogelijkheden. Deze transformatie is complex, waardoor het lastig is er grip op te krijgen. Dit komt niet zozeer doordat de ontwikkelingen zelf ingewikkeld zijn. Juist de combinaties van digitale ontwikkelingen maken het lastig sturing te geven aan het thema, omdat deze (deels) tot stand komen buiten de eigen sector.

Diverse grote spelers experimenteren al volop met onder andere Blockchain en digitale klantreizen. Ook wordt druk geëxperimenteerd met bypassing van schakels uit de distributieketen en het verbinden van interne applicaties aan diverse externe platformen. Bezig zijn met ‘digitaal’ is noodzakelijk om als bestaande organisatie te overleven.

Geen tijd te verliezen

Er is geen tijd om te wachten en ook maar zeer beperkt ruimte voor fouten. Een gat wordt namelijk snel opgevuld door een nieuwe speler, born digital, met weinig tot geen legacy uit het verleden.

Klanten zijn tegenwoordig minder loyaal en lopen makkelijk over naar nieuwe partijen. Nieuwe spelers zijn vaak sneller, goedkoper en klantgerichter. Bovendien leiden de mogelijkheden die worden geboden door digitale ontwikkelingen vaak ook nog eens tot wijzigingen in de verwachtingen die klant en maatschappij hebben.

Geef nu handen en voeten aan transformatie

De urgentie met betrekking tot digitale transformatie en bewustzijn hieromtrent is aanwezig. Maar hoe geven bedrijven handen en voeten aan het besef dat ze hier ‘iets’ mee moeten? In deze whitepaper krijgt u antwoord op die vraag en krijgt u de i-five aanpak aangereikt. Download de paper nu en word een digitale meester.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom TrendsInnovatieBig data bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Trends :  Van traditionele organisatie naar allrounder

Het traditionele bedrijf staat op losse schroeven. De grenzen tussen makers, distributeurs en winkeliers vervagen, nu organisaties meer andere diensten en producten aanbieden. Dat zet de branche op z’n kop, evenals de bedrijfsprocessen. Bent u klaar voor ondernemen 2.0? Dan is het hoog tijd om te kijken of uw oude systemen nog passen bij de nieuwe manier van zaken doen.

Lees verder

Trends :  Een advocaat online selecteren is de trend

Mensen die een advocaat zoeken, oriënteren zich eerst uitgebreid online voordat zij de keuze maken voor een bepaald kantoor. Elk advocatenkantoor is te vinden op internet, dus hoe zorgt u dat u opvalt? Lees hoe u door middel van goede contentmarketing aan uw doelgroep laat zien wat u in huis heeft én u zich onderscheidt van uw concurrent.

Lees verder

Innovatie :  Hoe Azure u helpt de digitale transformatie te realiseren

Er zijn al veel markten in een mum van tijd op z’n kop gezet door disruptieve spelers. Om in de toekomst bestaansrecht te hebben, kunnen organisaties niet meer alleen focussen op het leveren van een goede dienst of product. Bedrijven moeten informatie-gedreven worden en zijn gedwongen digitaal te transformeren. Lees hoe Microsoft Azure u helpt deze weg in te slaan.

Lees verder

Big data :  Data managen met NetSuite: uw motor voor groei

IT-organisaties hebben er soms een dagtaak aan om budgetten, diensten en projecten op de juiste manier te managen. Breng alle neuzen dezelfde kant op door een geïntegreerde oplossing in te zetten. Wilt u weten hoe een geïntegreerde oplossing uw strategie kan ondersteunen en hoe andere bedrijven dit inzetten? Lees snel verder.

Lees verder

Big data :  7 verbetermogelijkheden voor data preparation

Slim datamanagement en data-integratie zijn de key factoren om nog meer waarde uit data te halen. Datamanagement was lang alleen het domein van de IT-afdeling, maar dit is al lang niet meer. Databeheer komt steeds meer in handen van de business die de data dag in dag uit gebruiken. Wilt u meer weten over het huidige denken met betrekking tot data preparation? BARC heeft een onafhankelijk onderzoek uitgevoerd onder meer dan 695 BI-professionals wereldwijd en uit meerdere industrieën.

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.