Een datagedreven organisatie in 5 stappen

Concurrentievoordeel dankzij een datagedreven bedrijfscultuur

Concurrentievoordeel dankzij een datagedreven bedrijfscultuur

Technologie heeft zich in het afgelopen decennium enorm ontwikkeld. We zijn tegenwoordig allemaal met elkaar verbonden, dag en nacht, 7 dagen per week. Hierdoor zijn we privé gewend geraakt om direct antwoorden op vragen te krijgen. Dat wordt ook tijdens het werk verwacht. Door data te analyseren, kunnen we snel bevredigende antwoorden krijgen. Een datagedreven organisatie speelt in op de behoeften die deze tijd met zich mee brengt.

Hoe transformeert u naar een datagedreven organisatie?

Hoe zorgt u dat uw organisatie een cultuur ontstaat waarin data-analyse de drijfveer van de business wordt? Een bedrijfscultuur waarin data de spil van de business is, ontstaat niet van de een op de andere dag. Deze whitepaper beschrijft hoe uw bedrijf in 5 stappen in een datagedreven organisatie transformeert. We lichten alvast 2 tipjes van de sluier op

Omarm de nieuwe rol van IT

Een datagedreven bedrijfscultuur, is een ander soort bedrijfscultuur met andere soorten relaties tussen IT en de business. Ze zullen meer dan voorheen moeten samenwerken richting hetzelfde einddoel. In de traditionele samenwerking analyseert de BI-afdeling de data en rapporteert aan de business. Op deze manier kreeg de business wel antwoorden, maar begreep ‘het waarom’ niet. Daarnaast bleven veel (vervolg-)vragen onbeantwoord en de analyse ging veel te langzaam voor de huidige business. Lees in de whitepaper hoe u ervoor zorgt dat de samenwerking tussen de business en IT wél goed verloopt.

Leiders  die de transformatie aanjagen

Wilt u een cultuurverandering?  Dan is het van groot belang om leiders binnen de organisatie te identificeren die de drijvende kracht achter deze verandering kunnen zijn. Door de juiste medewerkers sponsor van de vooruitgang te maken, wordt de kans op slagen een stuk groter. Hoe u precies deze leiders inzet om de cultuurverandering te bewerkstelligen leest u in de whitepaper.

Concurrentievoordeel dankzij data

Wilt u ook beschikbare data omzetten in inzichten en concurrentievoordeel? Transformeer dan zo snel mogelijk naar een datagedreven bedrijfscultuur. Hoe? Dat leest u aan de hand van 5 praktische stappen in de whitepaper ‘How to Build a Culture of Self-Service Analytics— And Why You Should’. Download de whitepaper direct.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom OrganisatiecultuurBig data bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Organisatiecultuur :  Beter samenwerken in 5 stappen

Samenwerken is steeds belangrijker voor bedrijven. Helaas worden ze daarin vaak gehinderd door oude technologie als vergadertafels, e-mail en traditionele telefoongesprekken. Deze whitepaper onderscheidt 5 obstakels die een efficiënte samenwerking in de weg zitten. Lees snel verder voor de herkenbare situaties en de oplossingen waarmee u sneller en beter intern en extern kunt samenwerken.

Lees verder

Big data :  Data managen met NetSuite: uw motor voor groei

IT-organisaties hebben er soms een dagtaak aan om budgetten, diensten en projecten op de juiste manier te managen. Breng alle neuzen dezelfde kant op door een geïntegreerde oplossing in te zetten. Wilt u weten hoe een geïntegreerde oplossing uw strategie kan ondersteunen en hoe andere bedrijven dit inzetten? Lees snel verder.

Lees verder

Big data :  7 verbetermogelijkheden voor data preparation

Slim datamanagement en data-integratie zijn de key factoren om nog meer waarde uit data te halen. Datamanagement was lang alleen het domein van de IT-afdeling, maar dit is al lang niet meer. Databeheer komt steeds meer in handen van de business die de data dag in dag uit gebruiken. Wilt u meer weten over het huidige denken met betrekking tot data preparation? BARC heeft een onafhankelijk onderzoek uitgevoerd onder meer dan 695 BI-professionals wereldwijd en uit meerdere industrieën.

Lees verder

Partner

Tableau Software

Tableau wil het mensen makkelijk maken data snel om te zetten in slimme zakelijke analytics. Welke data? Alle data, ongeacht formaat, indeling en onderwerp.

Profiel Tableau Software ›
 
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.