Eleven Habits for BPM

11 stappen naar een succesvol BPM programma

11 stappen naar een succesvol BPM programma

Om een succesvol BPM programma te maken worden er een aantal stappen en niveaus doorlopen. Elke stap is nodig en elk niveau ondersteunt de volgende. Deze whitepaper geeft een stappenplan om ook uw BPM programma tot een succes te maken.

Drie niveaus van BPM succes
BPM succes werkt als een piramide met drie niveaus. Onderin de piramide is niveau 1. Dit niveau moet stevig genoeg zijn om er het volgende niveau op te kunnen bouwen. De niveaus zijn als volgt:

  • Niveau 1: Succesvolle aflevering van projecten.
  • Niveau 2: Groeien van bekwaamheid van BPM team.
  • Niveau 3: Gebruiken van BPM in de gehele organisatie.

Met elf stappen bovenin de piramide
Elk niveau bevat een aantal te volgen stappen om zo naar het volgende niveau te komen. Het bewijzen van de waarde van het bedrijf en ervoor zorgen dat BPM om productiviteit en zichtbaarheid gaat zijn de eerste twee van vijf stappen binnen niveau 1.

Download de whitepaper
In deze whitepaper worden bovenstaande niveaus en alle bijbehorende stappen uitvoerig omschreven en bieden zodoende hulp bij het opzetten van een succesvol BPM programma.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom BPM ManagementBPM Praktijk bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

BPM Management :  Meten is weten

Bij de meeste bedrijven is het meten van de financiële parameters keurig op orde. Dit geldt echter veel minder voor operationele prestaties. Dit terwijl de klant het product afneemt als gevolg van operationele prestaties. Key Performance Indicatoren (KPI’s) worden gebruikt voor het meten van processen binnen Business Process Management (BPM). Lees in deze whitepaper meer over de inzet van Key Performance Indicatoren (KPI’s).

Lees verder

BPM Management :  Processen in kaart brengen

Het meest bekende onderwerp binnen Business Process Management is het in kaart brengen van processen. Het in kaart brengen van processen is een specialisme. Veel organisaties hebben tal van verbeterprojecten gelanceerd, die vrijwel altijd processen zullen raken. Lees in deze whitepaper meer over het in kaart brengen van processen.

Lees verder

BPM Praktijk :  Proceseigenaarschap: de toegevoegde waarde

Proceseigenaarschap is de belangrijkste succesfactor voor het invoeren van Procesgericht Werken. Nadat in de vorige whitepaper (#2.2 Roldefinitie) de rol van proceseigenaar is gedefinieerd, is het nu tijd voor de vraag of een dergelijke rol waarde toevoegt voor de organisatie en haar doelstellingen. Kortweg: Als Proceseigenaarschap de oplossing is, wat is dan het probleem? Maak kennis met de Toolbox voor Toegevoegde Waarde™ en ontdek samen met uw team het antwoord op deze vraag.

Lees verder

BPM Praktijk :  Procesdenken en procesmanagement: een introductie

In deze whitepaper wordt de bewustwording van processen centraal. Elke organisatie heeft al processen, soms zonder dit zelf bewust door te hebben. Het is slechts een kwestie van anders kijken. Door processen te visualiseren ziet u ineens wat er precies gebeurt en hoe het door de organisatie heen loopt: inzicht door overzicht. Procesdenken is dan ook eerst en vooral een bewustwordingsproces.

Lees verder

Partner

IBM

IBM is het grootste bedrijf op het gebied van informatietechnologie ter wereld, en al 80 jaar toonaangevend bij ondersteuning van innovaties voor het bedrijfsleven. IBM is wereldwijd actief bij de levering van geavanceerde informatietechnologie.

Profiel IBM ›
 
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.