Enabling Data Discovery a reality wihtin organizations

Met knowledge discovery aan de slag in uw bedrijf

Met knowledge discovery aan de slag in uw bedrijf

Als onderdeel van de Business Intelligence-architectuur is data discovery de perfecte oplossing om interactieve rapporten en gemakkelijk te doorzoeken dataoverzichten te maken. En dat mag gerust gebaseerd zijn op allerlei verschillende bronnen. Gartner rekent data discovery inmiddels tot een van de belangrijkste hoofdstromingen binnen Business Intelligence. De techniek kan en mag niet genegeerd worden door het bedrijfsleven.

Bij analyses van grote hoeveelheden gegevens zijn patronen vaak niet heel specifiek en niet altijd goed te duiden. Als je niet uitkijkt, wordt data-analyse al snel een potje gokken om de verschillende patronen in de database te ontdekken. Juist data discovery-software zoekt gericht naar de patronen die van belang zijn. De resultaten worden op een duidelijke en visueel aantrekkelijke manier getoond.

Waar Business Intelligence vooral gericht is op het technische aspect van data-analyse, is data discovery daarentegen juist vooral gericht op de eindgebruiker. Het zorgt voor visueel aantrekkelijke resultaten bij het boven water halen van bepaalde patronen. Data discovery wordt niet voor niets ook wel knowledge discovery genoemd. Dat maakt de techniek zo interessant voor uw bedrijf.

Het rapport ‘Enabling Data Discovery – Is it a reality within organizations?’ heeft als doel te bepalen in hoeverre data discovery gunstig is voor bedrijven en waar de mogelijke valkuilen zitten. Het geeft u een goed beeld van de mogelijkheden en onmogelijkheden.

Voor het onderzoek zijn velerlei middelgrote en grote bedrijven ondervraagd. Zo gaven respondenten gaven aan dat de huidige BI op een aantal punten problemen oplevert. Denk daarbij het gebruiksgemak, de mate van interactiviteit en de onmogelijkheid om de juiste data te vinden als die nodig is. Problemen die het de moeite waard maken om de focus te verleggen naar data discovery als analysetechniek.

In de paper wordt verder uitgebreid aandacht geschonken aan onder meer de volgende onderwerpen:

  • Wat zijn de basisprincipes van data discovery?
  • Wat is het verschil met business intelligence?
  • Wat is het verschil met desktop analytics?
  • Welke strategie is nodig om data discovery succesvol te implementeren?
  • Welke IT-infrastructuuraanpassingen zijn er nodig?

Download vandaag nog geheel vrijblijvend deze paper en laat u goed informeren over de mogelijkheden van data discovery binnen uw bedrijf.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom Business IntelligenceBI TrendsSelf Service BIBusiness Analytics bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Business Intelligence :  10 BI-trends voor het nieuwe jaar

De BI-ontwikkelingen volgen elkaar in een razend snel tempo op. Om geen belangrijke trends te missen is Tableau Software een onderzoek gestart naar de meest besproken BI-trends voor 2018. Wilt u met uw organisatie ook groeien op het gebied van BI? Lees deze 10 trends en u bent weer volledig up-to-date.

Lees verder

Business Intelligence :  7 verbetermogelijkheden voor data preparation

Slim datamanagement en data-integratie zijn de key factoren om nog meer waarde uit data te halen. Datamanagement was lang alleen het domein van de IT-afdeling, maar dit is al lang niet meer. Databeheer komt steeds meer in handen van de business die de data dag in dag uit gebruiken. Wilt u meer weten over het huidige denken met betrekking tot data preparation? BARC heeft een onafhankelijk onderzoek uitgevoerd onder meer dan 695 BI-professionals wereldwijd en uit meerdere industrieën.

Lees verder

BI Trends :  BI-trends: een overzicht van 2017

De wereld verandert razendsnel door technologie en business trends. Dit komt door alle belangrijke ontwikkelingen op het gebied van de personal computer, client/server computing en de evolutie van het internet. Dit heeft ook grote invloed op de manier waarop we omgaan met BI. In deze whitepaper staan we stil bij de belangrijkste BI-trends van 2017. Lees snel verder!

Lees verder

Business Analytics :  Data managen met NetSuite: uw motor voor groei

IT-organisaties hebben er soms een dagtaak aan om budgetten, diensten en projecten op de juiste manier te managen. Breng alle neuzen dezelfde kant op door een geïntegreerde oplossing in te zetten. Wilt u weten hoe een geïntegreerde oplossing uw strategie kan ondersteunen en hoe andere bedrijven dit inzetten? Lees snel verder.

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.