ERP en BPMS combineren levert inzicht, efficiëntie en controle op

5 redenen om ERP en BPMS te combineren

5 redenen om ERP en BPMS te combineren

In de ERP-systemen van vandaag worden vrijwel alle functionele gebieden van de organisatie gefaciliteerd en geïntegreerd. Daarnaast worden afdelingsspecifieke taken volgens de zogenaamde ‘best practices’ uitgevoerd. Alhoewel de steeds meer geavanceerde ERP-systemen zorgen voor een verbeterslag bij veel bedrijven, ligt in het functioneel silo-management van ERP-systemen nog een tekortkoming. Deze tekortkoming zorgde in de jaren 90 al voor een groeiende behoefte aan procesgeoriënteerde oplossingen. Lees hoe een combinatie van ERP en BPMS hier een oplossing voor kan bieden.

De optimale balans 

De BPM-benadering is: processen worden gezien als de belangrijkste asset van de organisatie. De focus van de Business Process Management Suite (BPMS) ligt op end-to-end bedrijfsprocessen welke samenhang en flow creëren tussen de individuele functionele gebieden en de ERP-oplossing. Het onderbrengen van de bedrijfsprocessen in een BPMS gaat niet ten koste van een ERP-systeem. In tegendeel zelfs, ERP en BPMS beschikken beiden over unieke kernkwaliteiten die een zeer krachtige tool vertegenwoordigen.

5 redenen om ERP en BPMS te combineren

  1. Het management verlangt inzicht en controle
  2. De dynamische omgeving vereist flexibiliteit
  3. De concurrentie vergroot de druk om efficiënter te werken
  4. De klant eist producten en diensten van een constante, hoogwaardige kwaliteit
  5. De medewerker verlangt een positieve gebruikerservaring

Waar liggen de grenzen van ERP?

Om een goed beeld te krijgen van de combinatie van ERP en BPMS, is het belangrijk om eerst te kijken naar de krachten en beperkingen van ERP-software en dan vervolgens te bepalen hoe BPMS dit kan aanvullen? Wilt u meer te weten komen over de 5 bovenstaande redenen om ERP en BPMS te combineren? Deze whitepaper vertelt hoe deze elkaar versterken en de voordelen die het oplevert.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom BPM ToolsBPM Processen bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

BPM Processen :  Proceseigenaarschap: de toegevoegde waarde

Proceseigenaarschap is de belangrijkste succesfactor voor het invoeren van Procesgericht Werken. Nadat in de vorige whitepaper (#2.2 Roldefinitie) de rol van proceseigenaar is gedefinieerd, is het nu tijd voor de vraag of een dergelijke rol waarde toevoegt voor de organisatie en haar doelstellingen. Kortweg: Als Proceseigenaarschap de oplossing is, wat is dan het probleem? Maak kennis met de Toolbox voor Toegevoegde Waarde™ en ontdek samen met uw team het antwoord op deze vraag.

Lees verder

BPM Processen :  Proceseigenaarschap: roldefinitie is de eerste stap

Proceseigenaarschap is de belangrijkste succesfactor voor het invoeren van Procesgericht Werken. De inrichting van Proceseigenaarschap is enerzijds een lastig onderwerp en anderzijds een onderwerp waar vaak lichtzinnig over gedacht wordt. Hoe kan een organisatie concreet aan de slag met Proceseigenaarschap? Bij de diverse enthousiaste reacties van de aanvankelijk uitgestuurde versie, kreeg de auteur het verzoek de rol van de proceseigenaar nog een spade dieper uit te werken. Vandaar deze geüpdatete versie van deze whitepaper waar u in de bijlage een checklist aantreft waarin de vier rollen van de proceseigenaar zijn uitgewerkt naar onderliggende taken. Ga aan de hand van deze checklist direct aan de slag om een proceseigenaar te worden.

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.