Fast and Furious: Big Data Analytics Meets Hadoop

Relaties vinden met Hadoop en Analytics

Relaties vinden met Hadoop en Analytics

Vandaag de dag heeft een tablet zo’n 8 GB intern geheugen, genoeg om wel 80 apps, 10 films, 800 liedjes of 6000 boeken op te slaan. Schaal deze capaciteit op met meer dan duizend  en je benadert het kleinste Hadoop-cluster.

Wat is Hadoop?
Hadoop is een open-source software-omgeving van The Apache Software Foundation waarmee applicaties Petabytes aan ongestructureerde data in een cloudomgeving op commodity hardware kunnen verwerken. Doordat het systeem is gebaseerd op Google's MapReduce en Google File System (GFS), kunnen grote datasets in kleinere datablokken worden opgedeeld zodat een cluster deze parallel kan verwerken. Hadoop werkt met een gedistribueerd bestandssysteem (HDFS) wat maakt dat data op meerdere nodes kunnen staan en geaggregeerd met een hoge bandbreedte door een cluster behandeld kunnen worden. En dit tegenopmerkelijk lage kosten, waardoor het een effectieve aanvulling is op een traditionele data infrastructuur. Doordat Hadoop zeer grote volumes aankan, is het ideaal om te gebruiken voor snel groeiende datastromen uit bijvoorbeeld transactiesystemen, sensoren of social media. Dankzij de inzet van analytics kan deze data vervolgens worden gebruikt om verder te onderzoeken  en interessante  relaties in te ontdekken.

Download de whitepaper
Wilt u meer te weten komen over Hadoop? Download geheel vrijblijvend de volledige whitepaper ‘Big data analytics meets Hadoop’.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom Business AnalyticsBig data bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Business Analytics :  10 BI-trends voor het nieuwe jaar

De BI-ontwikkelingen volgen elkaar in een razend snel tempo op. Om geen belangrijke trends te missen is Tableau Software een onderzoek gestart naar de meest besproken BI-trends voor 2018. Wilt u met uw organisatie ook groeien op het gebied van BI? Lees deze 10 trends en u bent weer volledig up-to-date.

Lees verder

Business Analytics :  Data managen met NetSuite: uw motor voor groei

IT-organisaties hebben er soms een dagtaak aan om budgetten, diensten en projecten op de juiste manier te managen. Breng alle neuzen dezelfde kant op door een geïntegreerde oplossing in te zetten. Wilt u weten hoe een geïntegreerde oplossing uw strategie kan ondersteunen en hoe andere bedrijven dit inzetten? Lees snel verder.

Lees verder

Big data :  7 verbetermogelijkheden voor data preparation

Slim datamanagement en data-integratie zijn de key factoren om nog meer waarde uit data te halen. Datamanagement was lang alleen het domein van de IT-afdeling, maar dit is al lang niet meer. Databeheer komt steeds meer in handen van de business die de data dag in dag uit gebruiken. Wilt u meer weten over het huidige denken met betrekking tot data preparation? BARC heeft een onafhankelijk onderzoek uitgevoerd onder meer dan 695 BI-professionals wereldwijd en uit meerdere industrieën.

Lees verder

Partner

SAS

SAS is leider op het gebied van analytics. Met innovatieve analytics-, business intelligence-, data management-software en services, helpt SAS klanten op meer dan 75.000 locaties om sneller betere beslissingen te nemen. Al sinds 1976 levert SAS haar klanten wereldwijd ‘THE POWER TO KNOW’.

Profiel SAS ›
 
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.