Fast and Furious: Big Data Analytics Meets Hadoop

Relaties vinden met Hadoop en Analytics

Relaties vinden met Hadoop en Analytics

Vandaag de dag heeft een tablet zo’n 8 GB intern geheugen, genoeg om wel 80 apps, 10 films, 800 liedjes of 6000 boeken op te slaan. Schaal deze capaciteit op met meer dan duizend  en je benadert het kleinste Hadoop-cluster.

Wat is Hadoop?
Hadoop is een open-source software-omgeving van The Apache Software Foundation waarmee applicaties Petabytes aan ongestructureerde data in een cloudomgeving op commodity hardware kunnen verwerken. Doordat het systeem is gebaseerd op Google's MapReduce en Google File System (GFS), kunnen grote datasets in kleinere datablokken worden opgedeeld zodat een cluster deze parallel kan verwerken. Hadoop werkt met een gedistribueerd bestandssysteem (HDFS) wat maakt dat data op meerdere nodes kunnen staan en geaggregeerd met een hoge bandbreedte door een cluster behandeld kunnen worden. En dit tegenopmerkelijk lage kosten, waardoor het een effectieve aanvulling is op een traditionele data infrastructuur. Doordat Hadoop zeer grote volumes aankan, is het ideaal om te gebruiken voor snel groeiende datastromen uit bijvoorbeeld transactiesystemen, sensoren of social media. Dankzij de inzet van analytics kan deze data vervolgens worden gebruikt om verder te onderzoeken  en interessante  relaties in te ontdekken.

Download de whitepaper
Wilt u meer te weten komen over Hadoop? Download geheel vrijblijvend de volledige whitepaper ‘Big data analytics meets Hadoop’.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom Business AnalyticsBig dataHadoop bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Business Analytics :  BI-trends: een overzicht van 2017

De wereld verandert razendsnel door technologie en business trends. Dit komt door alle belangrijke ontwikkelingen op het gebied van de personal computer, client/server computing en de evolutie van het internet. Dit heeft ook grote invloed op de manier waarop we omgaan met BI. In deze whitepaper staan we stil bij de belangrijkste BI-trends van 2017. Lees snel verder!

Lees verder

Big data :  Big data: 23 redenen om enthousiast te worden

Enthousiast worden van data, is niet voor iedereen weggelegd. Toch kan alle data die verzameld wordt door de organisatie op een slimme manier worden ingezet. Deze whitepaper bewijst dat er talloze toepassingen waarmee big data succes op kan leveren. Lees snel verder om erachter te komen wat big data voor uw organisatie kan betekenen.

Lees verder

Big data :  Cognitieve analyse: beter inzicht en grotere winsten

De nieuwste generatie BI-tools combineert de snelheid van computers met het menselijk lerend vermogen. Pioniers in de business maken nu al dankbaar gebruik van cognitieve software. IBM onderzocht welk voordeel dit biedt aan early adopters. Daarnaast leest u in de whitepaper hoe organisaties starten met cognitieve systemen.

Lees verder

Hadoop :  Big data-trends die uw organisatie gaan veranderen

De ontwikkelingen op het gebied van big data gaan razendsnel. Zeker in combinatie met het Internet of Things en analytics software zijn de mogelijkheden ongekend. Experts uit de branche bespraken tijdens een roundtable de big data-trends die ook uw onderneming helpen te winnen. Wij lichten een tipje van de sluier op.

Lees verder

Partner

SAS

SAS is leider op het gebied van analytics. Met innovatieve analytics-, business intelligence-, data management-software en services, helpt SAS klanten op meer dan 75.000 locaties om sneller betere beslissingen te nemen. Al sinds 1976 levert SAS haar klanten wereldwijd ‘THE POWER TO KNOW’.

Profiel SAS ›
 
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.