Haal uw voordeel uit een data lake

Data lake: de voordelen en uitdagingen

Data lake: de voordelen en uitdagingen

Data en het analyseren ervan kunnen doorslaggevend zijn voor het succes van uw bedrijf. Hierbij is een goede gegevensopslag onontbeerlijk. Dat kan nu op een innovatieve manier via een data lake of data hub. Hoe kan uw organisatie de vruchten van plukken van data lakes en welke valkuilen zijn er? Lees het in deze whitepaper.

Wat is een data lake?

Een data lake bestaat uit (grotendeels) onbewerkte data. Het werd ontworpen om gegevens op detailniveau te kunnen opslaan. De informatie die erin wordt geladen kan onder meer bestaan uit logs, sensordata uit Internet of Things, klantgedrag (clicks), social media en transactionele informatie afkomstig van ERP, CRM of SCM.

Met een data lake kunnen gegevens zo compleet mogelijk worden opgeslagen. Bij traditionele dataopslag gaan vanwege de complexiteit van de data en de kosten die dit met zich meebrengen, nogal eens details verloren. Dat is jammer, want dit soort informatie kan later weer van pas komen.

De te analyseren datasets worden meestal in een Hadoop-omgeving geladen. Hadoop is een open-source systeem voor dataopslag en -verwerking. Hiermee kunnen grote hoeveelheden data snel en gemakkelijk verwerkt worden.

Is Hadoop genoeg voor u?

Dit detailniveau kan u geweldige inzichten geven. Als u niet alle gegevens heeft, kan het interpreteren ervan echter leiden tot verkeerde conclusies. Gebruikt u bijvoorbeeld Hadoop om klantinteracties met een website of applicatie te registreren? Dan verzamelt u weliswaar clicks, maar kunt u demografische gegevens en eerdere activiteiten van de klant missen voor een volledige analyse. Dit betekent dat u extra tools nodig heeft om de data te verrijken, zoals oplossingen om cookies aan klant-ID’s te kunnen koppelen.

Profiteer maximaal van een data lake

Deze whitepaper geeft u inzicht in op welke manier u maximaal kunt profiteren van een data lake en wat u daarvoor nodig heeft. Denk vooruit en download de whitepaper The Modern Data Lake – Operationalizing big data analytics voor everyone!

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom Big data bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Big data :  Data managen met NetSuite: uw motor voor groei

IT-organisaties hebben er soms een dagtaak aan om budgetten, diensten en projecten op de juiste manier te managen. Breng alle neuzen dezelfde kant op door een geïntegreerde oplossing in te zetten. Wilt u weten hoe een geïntegreerde oplossing uw strategie kan ondersteunen en hoe andere bedrijven dit inzetten? Lees snel verder.

Lees verder

Big data :  7 verbetermogelijkheden voor data preparation

Slim datamanagement en data-integratie zijn de key factoren om nog meer waarde uit data te halen. Datamanagement was lang alleen het domein van de IT-afdeling, maar dit is al lang niet meer. Databeheer komt steeds meer in handen van de business die de data dag in dag uit gebruiken. Wilt u meer weten over het huidige denken met betrekking tot data preparation? BARC heeft een onafhankelijk onderzoek uitgevoerd onder meer dan 695 BI-professionals wereldwijd en uit meerdere industrieën.

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.