Het klantcontact maakt een digitale transformatie door

Digitale transformatie in klantcontacten: kennis is macht

Digitale transformatie in klantcontacten: kennis is macht

In een onderzoek heeft Gartner de voorspelling gedaan dat veel organisaties te maken krijgen met een verschuiving van de kanaalvoorkeuren van de consument. De consumenten hebben tegenwoordig vooral de voorkeur voor de online en digitale kanalen. Het wordt dus een kernfactor om als bedrijf goed op het leren kennen van je klanten en om alle informatie optimaal in te zetten.

Volgens het onderzoek van Gartner maakte de kanalen ‘Web self service’, online chat en ‘communities & social’ de grootste groei door omdat steeds meer consumenten kiezen voor online en sociale kanalen. De klantreis begint steeds vaker online via zoekmachines, websites en verschillende fora. Deze ontwikkelingen kunnen niet worden genegeerd door organisaties die zich aan klanten voor de lange termijn willen binden. Organisaties kunnen hierop inspelen door de kennismanagementstrategie in relatie te brengen met de klantcontactstrategie.

Klantbetrokkenheid
Als het organisaties lukt om klantbetrokkenheid te genereren onder de klanten, zullen deze betrokken klanten een grote bijdrage kunnen leveren aan het delen van kennis. Een betrokken klant kan actief kan zijn op een forum, waardoor het klantcontactcenter werk wordt bespaard en het inzicht geeft op de vragen die spelen bij de consumenten.

Download de whitepaper
De whitepaper gaat dieper in op de digitale transformatie die veel organisaties doormaken. De klant leren kennen en zo alle beschikbare informatie optimaal in te zetten is voor de organisaties een kernfactor om toekomstbestendig te kunnen zijn. Download de whitepaper geheel vrijblijvend.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.