Hybride cloud: overstap en beheer

Datafabric: onmisbaar in een hybrid cloud

Datafabric: onmisbaar in een hybrid cloud

In moderne organisaties veranderen de eisen waaraan de IT-omgeving moet voldoen snel. Hierdoor verandert de IT-omgeving zelf ook mee. Zo ontstaat een mix van private- en publieke cloud-services: beter bekend als de hybride cloud. Hoe gaat een overstap naar deze infrastructuur? En het beheren ervan?

Veranderende eisen

IT-organisaties zijn tegenwoordig voor veel meer verantwoordelijk dan alleen het managen en uitvoeren van IT-services. Als organisaties nu IT-services inzetten, kunnen ze zelf bepalen hoe deze afgenomen worden. Om te profiteren van nieuwe keuzemogelijkheden en concurrerende prijzen, kiezen organisaties vaak voor een combinatie van lokale en externe computingresources. 

Hoe beheert een IT-organisatie een hybride cloud?

Doordat de hybride cloud steeds meer de norm wordt, zal de rol van de IT-organisatie steeds meer veranderen naar een tussenpersoon tussen providers en cloudservices. De IT-organisaties krijgen te maken met een aantal uitdagingen om data in hybride omgevingen te verbinden en beheren.

Profiteren van de voordelen

Om optimaal te kunnen profiteren van de voordelen van de cloud, zullen er manieren gevonden moeten worden om deze uitdagingen aan te pakken. Lees de whitepaper voor meer informatie over de toename van hybride IT-infrastructuren en hoe IT-organisaties hiermee om kunnen gaan. 

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom IT OutsourcingICT Strategie bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

ICT Strategie :  Cloud migratie: 4 mythes ontmaskerd

Bent u MKB’er en overweegt u -een deel van uw- organisatie te verhuizen naar de cloud? Op internet is veel tegenstrijdige informatie te vinden over cloud migratie. Wat is daar nu echt van waar? In dit whitepaper “9 mythes ontmaskerd over Office 365” worden ze ontkracht. Lees hier alvast een voorproefje.

Lees verder

ICT Strategie :  Verschillende Predictive analytics oplossingen onderzocht door Forrester

Steeds meer organisaties maken gebruik van Predictive analytics. De reden hiervoor is dat predictive analytics steeds eenvoudiger worden in het gebruik en inzet. Vandaag de dag zijn een aantal aanbieders van predictive analytics oplossingen aanwezig die dit op verschillende manieren aan de man brengen. Deze aanbieders worden in het Forrester-onderzoek naast elkaar gezet om de verschillende oplossingen met elkaar te kunnen vergelijken.

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.