Informatiebeveiliging 2.0: dit is waarom u niet zonder kunt

Uitdagingen en kansen voor veilige data

Uitdagingen en kansen voor veilige data

Organisaties zijn dynamischer, sneller en meer datagedreven dan ooit. Werken op smartphones is ingeburgerd en de nieuwste Internet of Things (IoT) toepassingen veroveren het bedrijfsleven. Hierdoor wordt ook steeds meer (privacygevoelige) informatie gegenereerd en vastgelegd. Een datalek wordt daardoor een steeds groter probleem. Tegelijkertijd neemt ook de cyberdreiging toe. Er staat steeds meer informatie in de cloud en hackers vinden voortdurend nieuwe geraffineerde trucjes om tóch bij gevoelige informatie te komen. Hoe zorgt u dat u uw informatiebeveiliging op orde houdt in deze uitdagende tijd?

Een nieuw businessmodel vraagt een nieuwe security-aanpak

Als u op een nieuwe manier zaken doet maar uw security niet mee transformeert, loopt het vroeg of laat spaak. De traditionele aanpak om data te beveiligen wordt te complex, te inefficiënt en te duur. Het maken van steeds meer kopietjes zorgt voor extra werk en tape back-ups kunnen kwijtraken, kapot gaan of gestolen worden.

De kosten en gevolgen van downtime of een datalek

Onderzoek wijst uit dat downtime een organisatie gemiddeld meer dan $ 163.000,- per uur kost. Bovendien ligt het risico van een datalek altijd op de loer, met alle nare gevolgen van dien. Als gevoelige gegevens op straat komen te liggen, kost het niet alleen veel geld om dit probleem op te lossen. De reputatieschade die een organisatie daardoor oploopt, is van nog veel grotere proporties. Lees in de whitepaper Why you need to transform your data protection meer over de kosten-impact van datalekken en cyberaanvallen.

Nieuwe kansen voor informatiebeveiliging

Nu de oude manieren om informatie te beschermen steeds meer te wensen over laten, bieden technische innovaties en cloudoplossingen juist nieuwe mogelijkheden om data veilig te stellen. Maar met nieuwe techniek alleen komt u er niet. Er moet goed worden nagedacht over welke bescherming de verschillende types informatie in de verschillende businessunits nodig hebben. Steeds meer IT-managers ontdekken dat met de inzet van de juiste infrastructuur voor beveiliging, het aantal tape back-ups drastisch verminderd kan worden. Wilt u ook zeker weten dat gevoelige data  goed beveiligd is én de kosten beperkt blijven? De oplossing voor informatiebeveiliging van NetAPP kijkt naar kosten, recovery-tijd en risico’s. Lees deze whitepaper waarin meer wordt verteld over het belang van data beveiliging én de kant-en-klare beveiligingsoplossing van NetAPP.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom Data Security bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Data Security :  Office 365: Zo gebruikt u het optimaal

Veel organisaties werken met Office 365. Alleen door gebrek aan kennis laten veel werknemers de diverse kansen die het met zich mee brengt liggen. Hierdoor gaat de gedane investering verloren. Door de veelvoorkomende valkuilen te ontwijken, kunt u de adoptie verhogen. Lees hier de 5 valkuilen en ga direct aan de slag.

Lees verder

Data Security :  Deze checklist verbetert uw dataveiligheid

Veel IT-afdelingen worstelen met hoe ze de data van hun organisatie veilig houden. Ze hebben te maken met een groeiende berg data en steeds meer werknemers die mobiel werken. Dat levert gevaar op. Weet u al hoe zij samen met u de risico’s op datalekken zo klein mogelijk houden? Download hier een checklist om de 5 belangrijkste uitdagingen samen op te lossen.

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.