Innovatie slaagt niet zonder proactieve IT-support

Hogere ROI op IT-investeringen en focus op business doelstellingen.

Hogere ROI op IT-investeringen en focus op business doelstellingen.

Om uw klanten ook in de toekomst goed te bedienen, moet uw organisatie kunnen inspelen op veranderingen in demand. Wilt u uw organisatie laten groeien en innovatie realiseren? Om deze doelen te bereiken is goede, proactieve proactieve IT-support een vereiste.

De juiste IT-support is onmisbaar voor innovatie

Organisaties zijn continu aan verandering onderhevig. Van kansen en bedreigingen in de markt, tot de eigen productie- en service lijnen die aan een upgrade of vervanging toe zijn tot aan veranderende wet- en regelgeving. Hoe makkelijker de organisatie zich aanpast, hoe minder resources dit kost. Maar als het met de IT-support niet goed zit, gaat het met de rest van de business ook niet lukken om te innoveren. Het is een misvatting dat technische support er alleen is voor het on-site fixen van problemen of bugs. Evenmin is support een soort verzekering voor als er iets kapot gaat. Om uw organisatie toekomstbestendig te maken moet IT-support en -onderhoud een veel zwaardere en proactieve rol gaan spelen.

Van reactieve naar proactieve support en maintenance

De verwachtingen van de toekomstige IT-omgeving  is hoog. Ten eerste moet de bestaande infrastructuur -die vaak bestaat uit meerdere systemen, platforms en vendors –ondersteund worden. Daarnaast moet ze de kwaliteit van alle huidige producten en diensten waarborgen. Maar ook de nieuwe ontwikkelingen hebben support nodig. Zo moet het verzamelen en analyseren van data worden gefaciliteerd en mobiel werken en werken in de cloud mogelijk zijn. Daarnaast worden social security en cognitive computing steeds belangrijkere thema’s op de (IT) management agenda.

Meer ROI en focus op business doelstellingen

Door proactieve support wordt het aantal kritische incidenten zoveel mogelijk verlaagd, met als doel dat deze helemaal niet meer voorkomen. Hierdoor profiteert de organisatie van de volgende voordelen:

  1. Bedrijfskritische systemen en programma’s worden meer beschikbaar
  2. Minder risico op downtime van systemen
  3. Bescherming tegen schade tijdens storingen
  4. Het IT-management kan zich focussen op business prioriteiten en doelstellingen 
  5. Meer ROI op IT-investeringen

Klanttevredenheid omhoog en resources verlagen in één klap

Lees in deze whitepaper nog meer voordelen en praktische ins en outs van het gebruiken van een proactieve IT-support en maintenance methode. De theorie wordt aangevuld met uitgebreide praktijkvoorbeelden in case studies.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom InnovatieICT StrategieIT Beheer bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Innovatie :  Hoe Azure u helpt de digitale transformatie te realiseren

Er zijn al veel markten in een mum van tijd op z’n kop gezet door disruptieve spelers. Om in de toekomst bestaansrecht te hebben, kunnen organisaties niet meer alleen focussen op het leveren van een goede dienst of product. Bedrijven moeten informatie-gedreven worden en zijn gedwongen digitaal te transformeren. Lees hoe Microsoft Azure u helpt deze weg in te slaan.

Lees verder

Innovatie :  Van traditionele organisatie naar allrounder

Het traditionele bedrijf staat op losse schroeven. De grenzen tussen makers, distributeurs en winkeliers vervagen, nu organisaties meer andere diensten en producten aanbieden. Dat zet de branche op z’n kop, evenals de bedrijfsprocessen. Bent u klaar voor ondernemen 2.0? Dan is het hoog tijd om te kijken of uw oude systemen nog passen bij de nieuwe manier van zaken doen.

Lees verder

ICT Strategie :  Cloud migratie: 4 mythes ontmaskerd

Bent u MKB’er en overweegt u -een deel van uw- organisatie te verhuizen naar de cloud? Op internet is veel tegenstrijdige informatie te vinden over cloud migratie. Wat is daar nu echt van waar? In dit whitepaper “9 mythes ontmaskerd over Office 365” worden ze ontkracht. Lees hier alvast een voorproefje.

Lees verder

ICT Strategie :  Verschillende Predictive analytics oplossingen onderzocht door Forrester

Steeds meer organisaties maken gebruik van Predictive analytics. De reden hiervoor is dat predictive analytics steeds eenvoudiger worden in het gebruik en inzet. Vandaag de dag zijn een aantal aanbieders van predictive analytics oplossingen aanwezig die dit op verschillende manieren aan de man brengen. Deze aanbieders worden in het Forrester-onderzoek naast elkaar gezet om de verschillende oplossingen met elkaar te kunnen vergelijken.

Lees verder

IT Beheer :  Hoe kan IT maximaal bijdragen tot het succes van uw organisatie?

Organisaties worden verplicht om te blijven innoveren in deze digitale wereld. Hierdoor komt de IT-afdeling onder hoge druk te staan. Voornamelijk omdat er een spanningsveld ontstaat tussen de gebruiker en de beheerder. Lees verder voor meer informatie over de voordelen die ITaas kan bieden voor de organisatie. Daarnaast wordt dieper ingegaan op de mogelijkheden van Automation en Orchestration.

Lees verder

IT Beheer :  Cloud migratie: 4 mythes ontmaskerd

Bent u MKB’er en overweegt u -een deel van uw- organisatie te verhuizen naar de cloud? Op internet is veel tegenstrijdige informatie te vinden over cloud migratie. Wat is daar nu echt van waar? In dit whitepaper “9 mythes ontmaskerd over Office 365” worden ze ontkracht. Lees hier alvast een voorproefje.

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.