Inspire me, respect me, reward me

Het advies voor een CEO van zijn medewerkers

Het advies voor een CEO van zijn medewerkers

Als je online kijkt naar de meest verkochte leiderschapsboeken, zal je veel boeken van CEO’s tegen komen, die allemaal geloven dan hun methode de beste methode is. Dit artikel kiest voor een andere weg naar de discussie over leiderschap. Het is niet een verhaal van één persoon, dit onderzoek over leiderschap is “crowd-sourced”. De wijsheid van 50000 werknemers in 22 verschillende landen. Wat is hun mening over leiderschap en organisatie successen?

De werknemers kregen de vraag wat ze het meeste nodig hebben van de top leiders in hun organisatie. Daarna is er gekeken of de leiders die zorgde voor deze “eisen”, meer succesvol werden. Uit het onderzoek komt naar voren dat werknemers negen “eisen” hebben, die gegroepeerd kunnen worden in de volgende drie klusters:

  • Inspire: Eerlijke en transparante communicatie
  • Respect: Eerlijke en gelijke behandeling
  • Reward: Eerlijke en geschikte compensatie

Download het Artikel
Wilt u meer te weten komen over deze drie klusters met ieder hun eigen eisen? Download geheel vrijblijvend het volledige artikel met het onderzoek over leiderschap.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom VisieSocial CollaborationWerkgeverschap bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Visie :  Een DMS in SharePoint Online inrichten

Elke organisatie heeft te maken met een groeiende stroom aan informatie, die vaak wordt vastgelegd in documenten. Afdelingen en medewerkers hebben elk hun eigen manier van dingen opslaan, bijvoorbeeld op een lokale server. Maar hoe zorgt u ervoor dat kritische informatie snel te vinden is, voor alle betrokken medewerkers uit het bedrijf? Lees hoe een DMS dit voor u mogelijk kan maken.

Lees verder

Social Collaboration :  Projectorganisatie inrichten met Microsoft Teams

Veel organisaties werken in projectteams aan projecten. De app Teams van Microsoft is een nieuwe tool die kan gebruikt worden als hub voor teamwerk binnen Office 365. Hiermee wordt chatten, bestanden delen en Skype-vergaderingen plannen en houden binnen projectteams een peulenschil. Wilt u ook een projectorganisatie inrichten met Microsoft Teams? Met deze gids kunt u succesvol een projectorganisatie opzetten.

Lees verder

Social Collaboration :  SharePoint analytics haalt meer waarde uit uw bedrijfsgegevens

Het gebruik van internet is de laatste jaren verschoven van nieuws delen en informatie zoeken, naar steeds meer online doen met handige applicaties en tools. Het aantal handige online applicaties en tools groeit en mensen doen steeds meer online. Die trend zet zich op de werkvloer ook voort. Veel organisaties werken met SharePoint 2016. De redenen waarom zij kiezen voor deze oplossing zijn onder andere de herkenbare User Interface en de volledige integratie met Microsoft Office Suite. Maar wist u ook dat SharePoint 2016 handige analytische tools biedt? Lees hier de 10 redenen om te kiezen voor SharePoint 2016.

Lees verder

Werkgeverschap :  Werken met SharePoint is niet overal een succes

Veel organisaties die migreren naar SharePoint, maken dezelfde fouten. Vaak mislukt het project hierdoor zelfs. Zo vinden medewerkers overstappen naar (een nieuwe versie van) SharePoint eng. Toch kan hier gemakkelijk wat aan gedaan worden. En zo zijn er nog meer redenen waarom veel SharePoint-migraties mislukken. Lees ze hier en zorg dat uw organisatie er niet onder hoeft te lijden.

Lees verder

Werkgeverschap :  Wet poortwachter: HRM-proces voor ziekteverzuim

Het proces voor ziekteverzuim is een van de meest gebruikte HRM-processen in organisaties. De Wet Poortwachter schrijft bepaalde rechten en plichten voor, die gelden voor de werkgever en de zieke werknemer. U leest in deze stap-voor-stap procesbeschrijving voor ziek- en herstelmelden precies wie, wat op welk moment moet doen.

Lees verder

Partner

IBM

IBM is het grootste bedrijf op het gebied van informatietechnologie ter wereld, en al 80 jaar toonaangevend bij ondersteuning van innovaties voor het bedrijfsleven. IBM is wereldwijd actief bij de levering van geavanceerde informatietechnologie.

Profiel IBM ›
 
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.