Klanttevredenheid én medewerkerstevredenheid verhogen met APM

De voordelen van Application Performance Management

De voordelen van Application Performance Management

Net als alle organisaties, is ook die van u voor een groot deel afhankelijk van software. Die zorgt dat er service aan klanten geleverd kan worden en maakt efficiënt werken mogelijk. U wilt toch niet dat de klant u moet attenderen op falende systemen? In de ideale wereld zijn mogelijke knelpunten al opgespoord en verholpen voordat de klant er iets van kan merken. Lees hier hoe Application Performance Management (APM) de klanttevredenheid kan garanderen.

De gewenste kwaliteit leveren is uitdagend

Klanten worden steeds specifieker in welke diensten zij wel en niet afnemen. Tegelijkertijd stellen ze hoge eisen aan kwaliteit. Veel organisaties werken met een hybride IT-infrastructuur, waarbij resources in zowel cloud als on-premise draaien. Deze resources worden vaak weer gecontroleerd door externe partijen. Hierdoor is het voor een bedrijf gecompliceerd om de service te leveren die klanten verwachten.

Betere service verhoogt de klanttevredenheid

Een Application Performance Management (APM) systeem brengt mogelijke problemen snel aan het licht. Ook wordt duidelijk waar dit probleem is ontstaan en hoe het in het vervolg voorkomen kan worden. Hierdoor kunnen mogelijke issues al worden opgelost voordat ze vertraging, downtime of andere problemen veroorzaken die de klant een negatieve ervaring biedt. 

Medewerkerstevredenheid omhoog door betere performance en meer inzicht

Maar daarnaast profiteren verschillende bedrijfstakken van de voordelen van APM:

  1. Business Managers krijgen meer inzicht in de wensen en behoeften van de klant
  2. IT-beheer heeft End-to-end zicht en controle op performance van applicaties
  3. Development krijgt meer tijd om te focussen op programmeren/ code schrijven
  4. Voor (product) ontwikkeling: meer zichtbaarheid en controle in Agile en DevOps processen

Aan de slag met APM

  1. Stel de informatiebehoeften en/of knelpunten vast
  2. Begin klein en voeg later capaciteit toe
  3. Vergelijk verschillende vendors

Meer tips om aan de slag te gaan met APM leest u in deze whitepaper. Ook vindt u use cases waarin klanten onthullen van welke voordelen van APM zij profiteren. Download ‘m hier.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom VisieInnovatie bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Visie :  Een DMS in SharePoint Online inrichten

Elke organisatie heeft te maken met een groeiende stroom aan informatie, die vaak wordt vastgelegd in documenten. Afdelingen en medewerkers hebben elk hun eigen manier van dingen opslaan, bijvoorbeeld op een lokale server. Maar hoe zorgt u ervoor dat kritische informatie snel te vinden is, voor alle betrokken medewerkers uit het bedrijf? Lees hoe een DMS dit voor u mogelijk kan maken.

Lees verder

Innovatie :  Hoe Azure u helpt de digitale transformatie te realiseren

Er zijn al veel markten in een mum van tijd op z’n kop gezet door disruptieve spelers. Om in de toekomst bestaansrecht te hebben, kunnen organisaties niet meer alleen focussen op het leveren van een goede dienst of product. Bedrijven moeten informatie-gedreven worden en zijn gedwongen digitaal te transformeren. Lees hoe Microsoft Azure u helpt deze weg in te slaan.

Lees verder

Innovatie :  Van traditionele organisatie naar allrounder

Het traditionele bedrijf staat op losse schroeven. De grenzen tussen makers, distributeurs en winkeliers vervagen, nu organisaties meer andere diensten en producten aanbieden. Dat zet de branche op z’n kop, evenals de bedrijfsprocessen. Bent u klaar voor ondernemen 2.0? Dan is het hoog tijd om te kijken of uw oude systemen nog passen bij de nieuwe manier van zaken doen.

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.