Klantverlies tegengaan met predictive analytics

Facing churn in telecommunications: causes and cures

Facing churn in telecommunications: causes and cures

Klanten veranderen steeds gemakkelijker van telecomprovider. Providers moeten hun klanten beter leren kennen om het verlies van klanten tegen te gaan. Dat kan met Predictive Analytics. Klantverlies kan door slim gebruik te maken van de aanwezige informatie en gegevens ten eerste worden voorspeld en vervolgens gereduceerd.  

Kennis van klant = minder klantverlies

De tijden waarin een huishouden één vaste telefoonlijn had ligt ver achter ons. Met alle technologische ontwikkelingen in de afgelopen decennia en de komst van de mobiele telefoon is ook de concurrentie op de telecommarkt enorm gestegen. Klanten stappen ook steeds gemakkelijker over naar de concurrent en zijn slechts loyaal tot de dag dat hun contract afloopt.

Analyse tools zorgen voor een loyale klant

Providers proberen op allerlei manieren klanten te trekken en te behouden, bijvoorbeeld met kortingsacties of extra belminuten. De oplossing voor loyale klanten en minder klantverlies ligt echter bij het hebben van kennis van de klant. De provider die het snelst de informatie en het inzicht in de klantwens heeft en een sterke relatie met de klant creëert, wint.

Data analyse is cruciaal om klanten te behouden

Om snel in te kunnen spelen op persoonlijke omstandigheden van een klant is het cruciaal om data analyse tools beschikbaar te hebben en te gebruiken. Dit moet door de gehele organisatie heen gebeuren, zodat managers trends kunnen ontdekken en medewerkers van de klantenservice persoonlijke aanbiedingen kunnen doen wanneer een klant belt.

Behoud klanten met predictive analytics en event-driven analytics

In de telecommarkt, waar concurrentie hevig is, moeten providers gebruik maken van slimme en moderne tools voor doeleinden zoals predictive analytics en event-driven analytics. Dit zal trends, afwijkingen, kansen en risico’s blootleggen, waar de provider weer op in kan spelen. Dat leidt tot verbetering van de interactie met de klant en dus een loyalere klant.

Hoe behoud je je klanten?

Download geheel vrijblijvend de whitepaper “Facing churn in telecommunications: causes and cures” en lees meer over de oorzaken van churn in telecommunicatie en waar eventuele oplossingen gevonden kunnen worden.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom Business Analytics bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Business Analytics :  Hoe bedrijven sneller waarde uit BI en Analytics halen

Data speelt een steeds grotere rol bij strategische en operationele besluitvorming en bedrijven moeten dus sneller waarde uit hun gegevens kunnen halen. Vertraging in de ontwikkeling en implementatie van Business intelligence (BI) en data-analyse kan niet meer. In een best practices rapport heeft TDWI onderzocht welke technologieën en strategieën organisaties inzetten om hun ‘time to value’ te verkorten.

Lees verder

Business Analytics :  Een nieuwe rol voor IT in de moderne BI wereld

Haalt u alles uit Business Intelligence (BI). Omdat het beantwoorden van vragen vaak te lang duurde, werd BI veelal niet geheel omarmd door zakelijke gebruikers en had het weinig impact op bedrijven. Met de mogelijkheden van selfservice is de rol van IT op het gebied van Business Intelligence compleet veranderd. Hoe? Dat leest u in deze whitepaper.

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.