Office 365 tips: welke functies gebruik je waarvoor?

Productiever werken met Office 365

Productiever werken met Office 365

Office 365 heeft een schitterende set aan instrumenten om de werkdag nog productiever te maken, maar zijn alle mogelijkheden al onderzocht en gevonden? Veel medewerkers weten de mail en agenda te vinden en gebruiken, maar alle andere applicaties dan? Veel organisaties verwachten dat de medewerkers dit zelf wel onderzoeken, maar hier is vaak in de dagelijkse werkzaamheden geen tijd voor. Het vraagt een nieuwe manier van werken voor medewerkers.

Deze whitepaper geeft een aantal inzichten, tips en adviezen die in de praktijk zijn opgedaan. Wellicht kan deze whitepaper bijdragen aan het succesvol inzetten van Office 365 in de organisatie.

Deel 1: Welke tool waarvoor gebruiken?
Wanneer gebruik je SharePoint en wanneer Yammer? Hier is geen simpel antwoord op te geven. Elke organisatie is verschillend, heeft andere doelstellingen en een andere cultuur. Om een antwoord te geven op deze vragen is het een goed idee om de onderstaande gedachten uit te werken: 

  • Welke tool gebruik je wanneer? (als individu, team of organisatie)
  • Welke combinatie gebruik je? (combinatie van 2 tools)
  • Technologie blijft veranderen, dus het veranderproces houdt nooit op
  • Is de basiskennis van de applicaties aanwezig?

Dit overzicht geeft medewerkers houvast om hun eigen keuzes op te baseren. Lees meer over het maken van een dergelijk schema in de whitepaper.

Office 365 en meer!
Lees in deze whitepaper meer over de functionaliteiten van Office 365. Lees in de whitepaper onder andere meer over:

  • Waarom zou u meer uit Office 365 willen halen?
  • De kracht van combinatie
  • Het inruilen van de inbox voor een gedeelde werkomgeving
  • Opties voor communicatie en samenwerking in Office 365
  • De rol van scenario’s
  • 7 tips op een rij voor Office 365 in de organisatie

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom IT BeheerOffice 365 bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

IT Beheer :  Hoe kan IT maximaal bijdragen tot het succes van uw organisatie?

Organisaties worden verplicht om te blijven innoveren in deze digitale wereld. Hierdoor komt de IT-afdeling onder hoge druk te staan. Voornamelijk omdat er een spanningsveld ontstaat tussen de gebruiker en de beheerder. Lees verder voor meer informatie over de voordelen die ITaas kan bieden voor de organisatie. Daarnaast wordt dieper ingegaan op de mogelijkheden van Automation en Orchestration.

Lees verder

IT Beheer :  Cloud migratie: 4 mythes ontmaskerd

Bent u MKB’er en overweegt u -een deel van uw- organisatie te verhuizen naar de cloud? Op internet is veel tegenstrijdige informatie te vinden over cloud migratie. Wat is daar nu echt van waar? In dit whitepaper “9 mythes ontmaskerd over Office 365” worden ze ontkracht. Lees hier alvast een voorproefje.

Lees verder

Office 365 :  Webcast: Digitaal een contract ondertekenen in Office 365

Vaak besparen we tijd en moeite als we dingen digitaal regelen in plaats van op de ouderwetse manier. Steeds meer organisaties zijn dan ook bezig te digitaliseren. Toch wordt de laatste stap niet altijd gezet. Het ondertekenen van contracten gebeurt met pen en papier. Ontdek in dit webinar hoe u een efficiencyslag kunt maken door dit digitaal te gaan doen.

Lees verder

Office 365 :  Gevaarlijke bijlagen in Office 365 onderscheppen

E-mail beveiliging kan en moet een stap beter. In dit onderzoek van Mimecast werden meer dan 36 miljoen ontvangen e-mails onderzocht bij meer dan 40.000 Office 365 gebruikers. Uit dit uitgebreide onderzoek bleek dat in 0,02% van de e-mails toch nog verdachte bijlagen werden afgeleverd, met onder meer malware. Wat is het gevaar concreet en hoe kunt u dat gevaar voor zijn?

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.