Predictive Analytics voor een betere performance

BI forward: A full view of your business

BI forward: A full view of your business

Wat organisaties van Business Intelligence (BI) willen is een volledig beeld. BI helpt niet alleen bij het omschrijven en vaststellen van de huidige performance, maar ook bij het voorspellen van de toekomstige performance. Door het omschrijven en vaststellen van de huidige performance én het voorspellen van de toekomstige performance, is het voor een organisatie makkelijker om de concurrentie voor te blijven. Met Business Intelligence heeft een organisatie de beschikking over: rapportages over de stand van de organisatie, scorecards en real-time informatie en predictive analytics die laten zien waar de organisatie heen gaat.

Business Intelligence vandaag de dag
Verschillende gebruikers kunnen informatie transformeren in inzichten en kunnen deze inzichten gebruiken om de organisatie voorwaarts te sturen. Echter, Business Intelligence kan meer! Een BI oplossing van vandaag biedt de onderstaande voordelen voor bedrijven:

  • Het identificeren van markttrends voordat de concurrentie dit doet.
  • Het begrijpen van het gedrag van klanten.
  • Het oplossen van operationele inefficiëntie.
  • Het maken van gezonde zakelijke beslissingen.
  • Het overwinnen van slechte beslissingen.
  • Een goed beeld krijgen met de grote hoeveelheid data die verwerkt moet worden.

Predictive Analytics tillen BI naar een nieuw niveau
Predictive Analytics verwerkt historische data, leert van het “verleden” en creëert modellen. Deze modellen analyseren een nieuwe set data voor het maken van een voorspelling. Wat is het doel van Predictive Analytics? Leren van de fouten en successen in het verleden en van klanten en transacties. Bedrijven weten door Predictive Analytics wat ze moeten veranderen en wat repliceren.

Download de whitepaper
Lees vrijblijvend de volledige whitepaper waarin uiteengezet wordt wat organisaties van Business Intelligence kunnen verwachten vandaag de dag. Daarnaast wordt de waarde van Predictive Analytics voor organisaties verder omschreven aan de hand van diverse voorbeelden.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom Business IntelligenceBusiness Analytics bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Business Intelligence :  10 BI-trends voor het nieuwe jaar

De BI-ontwikkelingen volgen elkaar in een razend snel tempo op. Om geen belangrijke trends te missen is Tableau Software een onderzoek gestart naar de meest besproken BI-trends voor 2018. Wilt u met uw organisatie ook groeien op het gebied van BI? Lees deze 10 trends en u bent weer volledig up-to-date.

Lees verder

Business Intelligence :  7 verbetermogelijkheden voor data preparation

Slim datamanagement en data-integratie zijn de key factoren om nog meer waarde uit data te halen. Datamanagement was lang alleen het domein van de IT-afdeling, maar dit is al lang niet meer. Databeheer komt steeds meer in handen van de business die de data dag in dag uit gebruiken. Wilt u meer weten over het huidige denken met betrekking tot data preparation? BARC heeft een onafhankelijk onderzoek uitgevoerd onder meer dan 695 BI-professionals wereldwijd en uit meerdere industrieën.

Lees verder

Business Analytics :  Data managen met NetSuite: uw motor voor groei

IT-organisaties hebben er soms een dagtaak aan om budgetten, diensten en projecten op de juiste manier te managen. Breng alle neuzen dezelfde kant op door een geïntegreerde oplossing in te zetten. Wilt u weten hoe een geïntegreerde oplossing uw strategie kan ondersteunen en hoe andere bedrijven dit inzetten? Lees snel verder.

Lees verder

Partner

IBM

IBM is het grootste bedrijf op het gebied van informatietechnologie ter wereld, en al 80 jaar toonaangevend bij ondersteuning van innovaties voor het bedrijfsleven. IBM is wereldwijd actief bij de levering van geavanceerde informatietechnologie.

Profiel IBM ›
 
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.