Predictive analytics

Met predictive analytics kunt u gemakkelijk inspelen op uw markt

Met predictive analytics kunt u gemakkelijk inspelen op uw markt

Predictive analytics is een vorm van BI die sterk aan populariteit wint. Het verschil met de meeste BI-modellen is dat predictive analytics voorspellend werkt. Dat maakt het tot een bijzonder praktische toepassing van BI.

Predictive analytics draait om het voorspellen van handelingen van mensen. Denk daarbij aan het consumeergedrag van consumenten of de reden waarom mensen naar een bepaald programma kijken. Het klinkt nu nog wat sciencefictionachtig, maar er wordt ook al druk geëxperimenteerd met de optie om te voorspellen waar een diefstal mogelijk zal plaatsvinden. Predictive analytics doet dit door data uit het verleden te analyseren.

Wanneer wordt predictive analytics gebruikt?
Politiekorpsen in de VS gebruiken predictive analytics namelijk om te voorspellen waar misdaden plaats mogelijk gaan vinden. Om deze voorspellingen te kunnen doen, gaat de software aan de slag met data van crimineel gedrag uit het verleden. Deze verzamelde data wordt gecombineerd en in meldkamers wordt het real time op een stadsplattegrond geprojecteerd. Op die manier zijn risicogebieden aan te wijzen.

Wat is de toegevoegde waarde?
Predictive analytics biedt ook veel commerciële mogelijkheden. Zo kwam de reisorganisatie Orbitch na het analyseren van haar eigen data bijvoorbeeld tot de conclusie dat Apple-gebruikers meer te besteden hebben dan gebruikers van andere systemen. Deze informatie zette men in om duurdere hotelkamers aan te bieden aan de Apple-gebruikers.

Download deze whitepaper
Wilt u meer weten omtrent de ontwikkelingen van predictive analytics? Download dan vrijblijvend en gratis deze whitepaper. In deze whitepaper wordt predictive analytics besproken en welke rol BI binnen deze ontwikkeling heeft. Ook leest u hoe u zelf predictive analytics binnen uw bedrijf kunt toepassen.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom Business Analytics bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Business Analytics :  Hoe bedrijven sneller waarde uit BI en Analytics halen

Data speelt een steeds grotere rol bij strategische en operationele besluitvorming en bedrijven moeten dus sneller waarde uit hun gegevens kunnen halen. Vertraging in de ontwikkeling en implementatie van Business intelligence (BI) en data-analyse kan niet meer. In een best practices rapport heeft TDWI onderzocht welke technologieën en strategieën organisaties inzetten om hun ‘time to value’ te verkorten.

Lees verder

Business Analytics :  Een nieuwe rol voor IT in de moderne BI wereld

Haalt u alles uit Business Intelligence (BI). Omdat het beantwoorden van vragen vaak te lang duurde, werd BI veelal niet geheel omarmd door zakelijke gebruikers en had het weinig impact op bedrijven. Met de mogelijkheden van selfservice is de rol van IT op het gebied van Business Intelligence compleet veranderd. Hoe? Dat leest u in deze whitepaper.

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.