Proceseigenaarschap: de toegevoegde waarde

Wat is de toegevoegde waarde van het invoeren van Proceseigenaarschap?

Wat is de toegevoegde waarde van het invoeren van Proceseigenaarschap?

Proceseigenaarschap invoeren in de organisatie blijkt in de praktijk dé succesfactor voor Procesgericht Werken. Steeds meer bedrijven beginnen de kracht van ‘procesdenken’ in te zien. Hoe stroomt het werk door ons bedrijf? Hoe precies bedienen we onze klant? Waar kan het beter? Hoe kunnen we onze prestatie meten? Dit zijn allemaal vragen die aan bod komen bij de draai naar Procesgericht Werken. De nieuw te installeren rol van de proceseigenaar vormt hierbij een sleutelpositie. Het inrichten van Proceseigenaarschap is daarmee een belangrijke stap.

Vier stappen naar Proceseigenaarschap

Het vierluik ‘Proceseigenaarschap, hoe werkt het?’ leidt u langs vier stappen die u moet doorlopen om te komen tot een succesvolle inrichting van Proceseigenaarschap.

Deze whitepaper #2.3 is het tweede uit dit vierluik en gaat in op de Toegevoegde Waarde van Proceseigenaarschap voor uw organisatie.

Pragmatisch en bewezen aanpak

Omdat er nauwelijks literatuur te vinden is over ‘hoe’ je Proceseigenaarschap concreet invoert, is deze uiterst pragmatische aanpak geschreven. Lees meer over workshops, denkmodellen, formats en checklists. Het is vele malen met succes toegepast en vanuit de praktijk samengevat in dit vierluik.

Wat aan deze whitepaper vooraf ging

De eerste whitepaper (#2.2 Roldefinitie) uit dit vierluik verscheen in het najaar van 2015 en introduceert de roldefinitie van de proceseigenaar. Nu het duidelijk is wat de rol van proceseigenaar inhoudt, is het tijd om met elkaar stil te staan bij de vraag of een dergelijke rol noodzakelijk is binnen uw organisatie, en waarom dan wel?

Als Proceseigenaarschap de oplossing is, wat is dan het probleem?

Een kernvraag waar een organisatie echt even bij stil moet staan, immers de invoering van Proceseigenaarschap is een middel en geen doel op zich.

Whitepaper #2.3: De Toegevoegde Waarde van Proceseigenaarschap

In deze whitepaper worden enkele handzame tools aangeboden om te komen tot een onderbouwd en met elkaar gedragen antwoord op de hierboven gestelde vraag.

Maak kennis met de Toolbox voor Toegevoegde Waarde™ en ontdek samen met uw team nut en noodzaak (of niet) van de invoering van Proceseigenaarschap.

De volgende whitepapers uit deze reeks (#2.4 en #2.5) gaan over het Toewijzen van de rol van proceseigenaar en over de Implementatie en de Borging. Deze whitepapers zullen de komende maanden beschikbaar komen op Managementbase.

Download nu

Download nu dit kennisitem door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

Process Express

Process Express is een organisatieadvies bureau gevestigd in Haarlem, dat zowel nationale als internationale klanten bedient.

Profiel Process Express ›
 
 

Downloaden: Proceseigenaarschap: de toegevoegde waarde

 

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van Managementbase.

 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.