Processen in kaart brengen

Processen beheersen binnen Business Process Management

Processen beheersen binnen Business Process Management

Het meest bekende onderwerp binnen Business Process Management is het in kaart brengen van processen. Het in kaart brengen van processen is een specialisme.  Veel organisaties hebben tal van verbeterprojecten gelanceerd, die vrijwel altijd processen zullen raken. Om te komen tot een optimum kunnen de volgende vragen worden gesteld:

  • Welke processen moeten we beheersen?
  • Tot welk detailniveau moeten we het vastleggen?

Bij het in kaart brengen van processen zijn impact en frequentie zaken waar rekening mee gehouden dient te worden. Hiernaast zijn andere belangrijke vragen schematisch vastgelegd in een zogenaamde “knikkerbak”. De proceseigenaar speelt een belangrijke rol bij het doorlopen van de stappen uit de knikkerbak.

Door goed na te denken over het nu en de noodzaak kan het detailniveau worden bepaald. De procespiramide helpt bij het bepalen van het gewenste detailniveau.

Lees de whitepaper 'Processen in kaart brengen' van Jeroen de Groot van Process Express waarin hij zijn visie geeft over het in kaart brengen van processen en ingaat op de knikkerbak en de procespiramide.

Download nu

Download nu dit kennisitem door onderstaand formulier in te vullen.

Partner

Process Express

Process Express is een organisatieadvies bureau gevestigd in Haarlem, dat zowel nationale als internationale klanten bedient.

Profiel Process Express ›
 
 

Downloaden: Processen in kaart brengen

 

Met deze download gaat u akkoord met de Privacy Statement van Managementbase.

 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.