Processen zijn menselijk

De mens in Business Process Management

De mens in Business Process Management

De grootste valkuil binnen het vakgebied van Business Process Management (BPM) is het denken in rationele patronen. De grootste succesfactor van procesmanagement is het koppelen van de ratio aan de emotie. De filosofie is om allereerst grip te krijgen op de bedrijfsvoering middels procesdenken.

Een organisatie gaat niet alleen over de inzet van methoden en technieken of alleen over afdelingen, producten of diensten. Een organisatie bestaat allereerst uit mensen. Mensen werken samen. Mensen gebruiken methoden en technieken.

Bij iedere stap op weg naar procesbeheersing zijn gedachten te onderkennen die tot bepaald gedrag leiden. Dit kan positief gedrag zijn maar ook negatief.

Lees de whitepaper waarin uitgebreid wordt ingegaan op de mens en het proces en de mens in het proces.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom BPM ManagementBPM Praktijk bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

BPM Management :  Meten is weten

Bij de meeste bedrijven is het meten van de financiële parameters keurig op orde. Dit geldt echter veel minder voor operationele prestaties. Dit terwijl de klant het product afneemt als gevolg van operationele prestaties. Key Performance Indicatoren (KPI’s) worden gebruikt voor het meten van processen binnen Business Process Management (BPM). Lees in deze whitepaper meer over de inzet van Key Performance Indicatoren (KPI’s).

Lees verder

BPM Management :  Processen in kaart brengen

Het meest bekende onderwerp binnen Business Process Management is het in kaart brengen van processen. Het in kaart brengen van processen is een specialisme. Veel organisaties hebben tal van verbeterprojecten gelanceerd, die vrijwel altijd processen zullen raken. Lees in deze whitepaper meer over het in kaart brengen van processen.

Lees verder

BPM Praktijk :  Proceseigenaarschap: de toegevoegde waarde

Proceseigenaarschap is de belangrijkste succesfactor voor het invoeren van Procesgericht Werken. Nadat in de vorige whitepaper (#2.2 Roldefinitie) de rol van proceseigenaar is gedefinieerd, is het nu tijd voor de vraag of een dergelijke rol waarde toevoegt voor de organisatie en haar doelstellingen. Kortweg: Als Proceseigenaarschap de oplossing is, wat is dan het probleem? Maak kennis met de Toolbox voor Toegevoegde Waarde™ en ontdek samen met uw team het antwoord op deze vraag.

Lees verder

BPM Praktijk :  Procesdenken en procesmanagement: een introductie

In deze whitepaper wordt de bewustwording van processen centraal. Elke organisatie heeft al processen, soms zonder dit zelf bewust door te hebben. Het is slechts een kwestie van anders kijken. Door processen te visualiseren ziet u ineens wat er precies gebeurt en hoe het door de organisatie heen loopt: inzicht door overzicht. Procesdenken is dan ook eerst en vooral een bewustwordingsproces.

Lees verder

Partner

Process Express

Process Express is een organisatieadvies bureau gevestigd in Haarlem, dat zowel nationale als internationale klanten bedient.

Profiel Process Express ›
 
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.