ShareFile Enterprise

Het veilig delen van gegevens binnen een onderneming

Het veilig delen van gegevens binnen een onderneming

Tegenwoordig hangt productiviteit af van de mogelijkheden van werknemers om toegang te hebben tot bedrijfsgegevens en of ze deze kunnen delen en gebruiken vanaf elk soort apparaat. Het liefst nog tijd en plaats onafhankelijk. Werknemers vinden het belangrijk om gemakkelijk contact te maken met collega’s en of klanten over de hele wereld. Werken draait niet langer om wat men doet op één vaste plek, maar met Bring Your Own Device (BYOD) krijgt men de mogelijkheid om overal  op elk apparaat te werken. Zo zijn partnernetwerken, werkteams en klantenbestanden verspreid over meerdere continenten. Dit is handig als men werkt aan projecten en processen bestaand uit meerdere medewerkers van meerdere organisaties die plaatsvinden op verschillende locaties.

Oplossing voor een goed beveiligd IT netwerk
Plaats en tijd onafhankelijk werken klinkt dus als een perfecte strategie voor een organisatie. Het is echter wel van belang dat organisaties op een veilige manier omgaan met het delen van bedrijfsgegevens. Hiervoor moet een effectieve oplossing worden geïnstalleerd binnen een organisatie waarbij de IT beheer houdt over het IT netwerk en de medewerker gebruik kan maken van mobiele apparaten en veilig toegang krijgt tot bedrijfsgegevens. Deze oplossing moet aan een aantal voorwaarden voldoen:

  • De IT beheerder behoudt de volledige controle over de toegang van het IT netwerk.
  • De oplossing moet voldoen aan de zakelijke beveiligings- en compliancenormen voor gegevens.
  • De werknemers moeten volledige toegang krijgen tot bedrijfsgegevens.
  • De medewerkers krijgen de mogelijkheid om gegevens te delen en te synchroniseren.

Download deze whitepaper
Lees in deze whitepaper hoe werknemers gemakkelijk en veilig manier gebruik kunnen maken van mobiele apparaten en onderling gegevens kunnen delen om samen aan projecten te werken. Daarnaast leest u hoe de IT kan voldoen aan de vereisten voor veiligheid, compliance en het beheer.  

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom Het Nieuwe WerkenMobiliteit bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Het Nieuwe Werken :  Projectorganisatie inrichten met Microsoft Teams

Veel organisaties werken in projectteams aan projecten. De app Teams van Microsoft is een nieuwe tool die kan gebruikt worden als hub voor teamwerk binnen Office 365. Hiermee wordt chatten, bestanden delen en Skype-vergaderingen plannen en houden binnen projectteams een peulenschil. Wilt u ook een projectorganisatie inrichten met Microsoft Teams? Met deze gids kunt u succesvol een projectorganisatie opzetten.

Lees verder

Het Nieuwe Werken :  Beter samenwerken in 5 stappen

Samenwerken is steeds belangrijker voor bedrijven. Helaas worden ze daarin vaak gehinderd door oude technologie als vergadertafels, e-mail en traditionele telefoongesprekken. Deze whitepaper onderscheidt 5 obstakels die een efficiënte samenwerking in de weg zitten. Lees snel verder voor de herkenbare situaties en de oplossingen waarmee u sneller en beter intern en extern kunt samenwerken.

Lees verder

Mobiliteit :  Moderne werkplek zorgt in 4 stappen voor meer productiviteit

Een moderne, digitale werkplek is dé garantie voor een productievere organisatie tegen lagere kosten. Maar hoe ziet deze werkplek eruit en hoe zorgt u ervoor dat deze aansluit bij uw werknemers? In de whitepaper leest u waar een werkplek aan moet voldoen en hoe u deze stap voor stap inricht. Doe uzelf en uw collega’s een plezier en lees snel verder.

Lees verder
 
 

Blijf net als duizenden andere professionals op de hoogte van de laatste updates en schrijf u in voor onze nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.