The Exponential rise of the dashboard

Dashboardapps met een dynamisch dashboard

Dashboardapps met een dynamisch dashboard

Statische dashboards, ook wel Executive Information Systems genoemd, laten verschillende bedrijfsindicatoren en rapporten zien in één scherm of op papier. Doordat statische dashboards vandaag de dag gebouwd zijn op een slechte fundering worden executives en organisaties beperkt bij het nemen van beslissingen op basis van statische dashboards.

Met dynamische dashboards worden tekortkomingen van statische dashboards en het groeiend aantal eisen van gebruikers ingewilligd. Met dynamische dashboards wordt inzicht in de business waarop beslissingen kunnen worden gebaseerd verwezenlijkt. Enkele eigenschappen van dynamische dashboards zijn:

  • De meest populaire rapporten en grafieken worden gecombineerd.
  • State-of-the-art data visualisatie en interactiviteit
  • Het bereik van dashboards wordt vergroot in het gehele data warehouse en het web
  • Leveren van meer inzicht in de business en voldoen aan de vraag van de gebruiker

Daarnaast bestaat er de verbeterde technologie van dynamische dashboards in de vorm van DashboardApps. Met dashboard applications wordt data voor operationele medewerkers toegankelijk.

Lees gratis de volledige whitepaper waarin DashboardApps uiteengezet wordt. Daarnaast worden de voordelen van DashboardApps, als extensie op dynamische dashboards, behandeld.

Let op: Dit is een gearchiveerd artikel. Managementbase brengt graag actuele kennis rondom Business IntelligenceBI Tools bij u onder de aandacht. Deze vindt u hiernaast.

Business Intelligence :  Hoe bedrijven sneller waarde uit BI en Analytics halen

Data speelt een steeds grotere rol bij strategische en operationele besluitvorming en bedrijven moeten dus sneller waarde uit hun gegevens kunnen halen. Vertraging in de ontwikkeling en implementatie van Business intelligence (BI) en data-analyse kan niet meer. In een best practices rapport heeft TDWI onderzocht welke technologieën en strategieën organisaties inzetten om hun ‘time to value’ te verkorten.

Lees verder

Business Intelligence :  Een nieuwe rol voor IT in de moderne BI wereld

Haalt u alles uit Business Intelligence (BI). Omdat het beantwoorden van vragen vaak te lang duurde, werd BI veelal niet geheel omarmd door zakelijke gebruikers en had het weinig impact op bedrijven. Met de mogelijkheden van selfservice is de rol van IT op het gebied van Business Intelligence compleet veranderd. Hoe? Dat leest u in deze whitepaper.

Lees verder
 
 

Regelmatig de meest interessante whitepapers, webcasts, events en praktijkcases in uw inbox? Schrijf u dan in voor de nieuwsbrief:

Uw inschrijving is geregistreerd. Hartelijk dank voor uw aanmelding.